Τα πιο νόστιμα vegan πασχαλινά κουλουράκια
Και τα πιο εύκολα να φτιάξετε, επίσης!
- Εισφορά αλληλεγγύης: Νέα κλίμακα για να μη χαθεί η αύξηση στις συντάξεις
- Χειροπέδες σε μαθητή: Κατηγορείται ότι οπλοφορούσε στο σχολείο - Συνελήφθη και ο πατέρας του
- Γονέας ξυλοκόπησε μαθητή έξω από σχολείο – Θεώρησε ότι τον καθυστέρησε
- Νέα προθεσμία έλαβε η 33χρονη που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» μετά την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
Πάσχα χωρίς πασχαλινά κουλουράκια δε γίνεται! Για κατανάλωση εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και μετά (για όσους είναι vegan) είναι ό, τι πρέπει για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.
Φυσικά, τρώγονται και ως σνακ και τα παιδιά θα τα αγαπήσουν μαζί με τον γάλα ή τον χυμό τους. Πολύ καλύτερη επιλογή από κάποιο συσκευασμένο γλυ΄κισμα, τύπου κρουασάν ή μπισκότα.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα και τις βανίλιες.
Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχετικά μικρό μέγεθος γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις