Πάσχα χωρίς πασχαλινά κουλουράκια δε γίνεται! Για κατανάλωση εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και μετά (για όσους είναι vegan) είναι ό, τι πρέπει για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Φυσικά, τρώγονται και ως σνακ και τα παιδιά θα τα αγαπήσουν μαζί με τον γάλα ή τον χυμό τους. Πολύ καλύτερη επιλογή από κάποιο συσκευασμένο γλυ΄κισμα, τύπου κρουασάν ή μπισκότα.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα και τις βανίλιες.

Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχετικά μικρό μέγεθος γιατί φουσκώνουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.