Εμβόλιο: Τι ισχύει με όσους δεν θέλουν να το κάνουν τώρα – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνει απαντήσεις και στο τι συμβαίνει αν κάποιος αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιό του τώρα και τι γίνεται με όσους επιθυμούν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άλλη πόλη.
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία αλλαγής των ραντεβού για τους εμβολιασμούς και τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος το χάσει έδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μάλιστα το υπουργείο δίνει απαντήσεις και στο τι συμβαίνει αν κάποιος αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιό του τώρα και τι γίνεται με όσους επιθυμούν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άλλη πόλη.
Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς εκτίμησε ότι ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση μέχρι τον Μάιο θα ανέλθει στα τέσσερα εκατ., ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι μακριά ο εμβολιασμός για τους κάτω των 30 ετών.
Μιλώντας στο Action24 ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως «περίπου 100.000 είναι πολίτες 30-39 ετών που έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό».
Ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς δε θα μείνει ανεμβολίαστος», εκτίμησε ότι στα τέσσερα εκατομμύρια θα ανέλθει ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τον Μάιο.
«Πιστεύω ότι τον Ιούνιο θα έρθουν τα ραντεβού για τους κάτω των 30», συμπλήρωσε.
Μέχρι πότε μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του;
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κάποιος το ραντεβού που ήδη έχει κλείσει. Έως και τρεις μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και επιλέξει αλλαγή του ραντεβού του. Μπορεί να επιλέξει ακόμα και άλλο ταχυδρομικό κώδικα και άλλη ημερομηνία για την διευκόλυνσή του. Υπάρχει δυνατότητα δηλαδή να διαλέξει κανείς ακόμα και άλλη πόλη.
Αν κάποιος για παράδειγμα επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο του στην περιοχή των διακοπών του όπως μας είπαν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι πράγματι εφικτό να επιλέξει κανείς να κάνει το εμβόλιό του όπου επιθυμεί. Σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό ρόλο παίζει η διαθεσιμότητα των δόσεων στο κάθε κέντρο υγείας. Οπότε αν δεν βρεθεί διαθέσιμο ραντεβού στην περιοχή που επιθυμεί κάποιος, αυτό οφείλεται στις δόσεις που διαθέτει το κάθε κέντρο Υγείας ή νοσοκομείο.
Αν χάσω το ραντεβού μου;
Στην περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί καν στο ραντεβού που έχει προγραμματίσει, υπάρχει ένα «πέναλτι» και δεν μπορεί να προγραμματιστεί εκ νέου ραντεβού παρά μόνο μετά από 30 ημέρες. Μετά το πέρας των 30 ημερών υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει κανείς εκ νέου το ραντεβού του με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
- Παναθηναϊκός – Άρης 126-74: Ισοπεδωτικοί οι «πράσινοι» κόντρα σε 8 παίκτες
- Τέσσερις κόκκινες κάρτες, ο Ζίνι, οι «δανεικοί» και 4+1 νίκες στο γκολ: Η επανάληψη στα ματς του Παναθηναϊκού, έγινε… συνήθεια (vids)
- Σερβία: Διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κρατικό μηχανισμό
- Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τη σοκαριστική επίθεση στο Μαγδεμβούργο – Τα μέτρα που λαμβάνει
- ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Οι σπουδαίες επεμβάσεις του Γκαραβέλη στο πρώτο ημίχρονο στην «OPAP Arena» (vids)
- Ο πόλεμος στις στέπες της Ουκρανίας, μπορεί να λήξει στα παγωμένα νερά στην Αρκτική