Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συμφώνησε με Ρωσία για 50 εκατ. δόσεις του Sputnik – V

Τουρκία: Συμφώνησε με Ρωσία για 50 εκατ. δόσεις του Sputnik – V

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα το κινέζικο εμβόλιο της εταιρείας Sinovac Biotech Ltd και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Τις δόσεις των εμβολίων του Sputnik - V θα τα παραλάβει εντός εξαμήνου.

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για να προμηθευθεί 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19, οι οποίες θα αρχίσουν να φθάνουν τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Τη Δευτέρα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι μια τουρκική φαρμακευτική εταιρεία θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στα εργοστάσιά της στην Τουρκία

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου Sputnik V και συνάψαμε μια συμφωνία για την προμήθειά του. Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για την παραλαβή 50 εκατομμυρίων δόσεων εντός έξι μηνών», δήλωσε ο Κότζα.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το κινεζικό εμβόλιο που ανέπτυξε η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech Ltd και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Έχει πραγματοποιήσει 22 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024