Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι πότε θα μας... πρήζουν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος;

Μέχρι πότε θα μας… πρήζουν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος;

Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και γκάφες που προκαλούν την κοινή γνώμη και θολώνουν το μήνυμα που πρέπει να παίρνουν οι πολίτες

Ορισμένες φορές πρέπει να το ομολογήσω: Είχε δίκιο ο Κώστας Ζουράρις που έλεγε κάποτε (για άλλους λόγους βεβαίως): «μας πρήξανε τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος».

Κάτι η κόπωση της πανδημίας, κάτι ο κόσμος που δεν αντέχει άλλες ανοησίες, κάτι που και πολιτικοί και επιστήμονες κάνουν και λένε ορισμένες φορές ακατανόητα πράγματα, αυτή η τελευταία φάση της πανδημίας έχει καταντήσει… επιθεώρηση.

Αλλοτε γελάμε, άλλοτε κλαίμε κι άλλοτε οργιζόμαστε με καταστάσεις που πλέον δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Γιατί, όταν π.χ. βγαίνει ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μιλάει για «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων από την κυβέρνηση που ώθησε τους 30άρηδες να πάνε να εμβολιαστούν, τότε δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. Μας γράφουν στα… μέζεα και λένε ό,τι θέλουν.

Είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετάνιωσε πικρά για όσα είπε. Ο υπερβολικός του λόγος και η αγωνία του να αντιπολιτευτεί ακόμη και το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών, τον οδηγεί σε ακρότητες.

Και σίγουρα θα σκέφτεται τώρα ότι οι χιλιάδες νέοι που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού, του απάντησαν αναλόγως για το «ξεστοκάρισμα».

Όμως, δείχνει και το πόσο εύκολα μπορεί να πέσει ακόμη κι ένας πανέξυπνος πολιτικός σε γκάφα. Αλλωστε, ο ίδιος απαξίωνε τα εμβόλια πριν από λίγους μήνες…

Αλλά γκάφες κάνουν όλοι. Γιατί τεράστια γκάφα, αν όχι απλά αδιαφορία για το τι θα πει ο κόσμος, συνιστά και η πρώτη φάση του εμβολιασμού όπου έσπευσαν κολλητοί, βουλευτές, συγγενείς πολιτικών και ο κάθε ανθυποαξιωματούχος του κόμματος να κάνει το εμβόλιο.

Κι όχι μόνον αυτό. Βγάζουν και σέλφις για να διαφημίσουν το επίτευγμά τους, ότι παρέκαμψαν την σειρά για να σπεύσουν να εμβολιαστούν, μη τυχόν και χάσουμε τους «πατέρες του έθνους».

Όπως γκάφα, που έστειλε λάθος μήνυμα ήταν και το τραπέζωμα στην Ικαρία. Όπως γκάφα ήταν ακόμη και η δήλωση Τζανακόπουλου περί «εκκαθαρίσεων».

Απειρες οι γκάφες και από τους επιστήμονες με τελευταία την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. Δηλαδή θα πας να φας σε ένα εστιατόριο και δεν μπορεί να έχει μουσική γιατί… δεν θα ακούς καλά και θα πλησιάζεις τον διπλανό σου για να μιλήσεις, άρα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να κολλήσεις.

Αυτή δεν θα είναι έξοδος… κηδεία θα είναι στα μουγκά.

Βεβαίως και οι πολίτες πολλές φορές στα δικά τους… μέζεα γράφουν τους υπόλοιπους όταν με απίθανα τεχνάσματα προσπαθούν απλά να περάσουν καλά. Εδώ ο άλλος είπε στα διόδια ότι είναι έγκυος η… πεθερά του και πάει στην επαρχία να τη βοηθήσει…

Γενικώς μπορεί να βρει κανείς άπειρες αποφάσεις και ενέργειες που δείχνουν ότι κάποιοι πολλές φορές δεν ξέρουν τι κάνουν ή απλά μας… γράφουν στα μέζεα.

Έναν κόσμο που έχει αντέξει τα πάνδεινα δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις. Ή δεν μπορείς να αποφασίζεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη και την κόπωσή του.

Ένα πολιτικό σύστημα που ομφαλοσκοπεί, που αποφασίζει αρκετές φορές με βάση τα δικά του συμφέροντα. Η κυβέρνηση γιατί αισθάνεται παντοδύναμη, η αντιπολίτευση γιατί δεν έχει αντιπολιτευτικό λόγο.

Όμως, η χώρα χρειάζεται ακόμη και σήμερα ένα συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την υγειονομική κρίση και αποφυγής της οικονομικής κρίσης.

Αν ο καθένας κάνει ό,τι του έρθει στο μυαλό ή ό,τι πιστεύει ότι θα ευχαριστήσει το στεατοπυγικό του σύστημα, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πάμε καλά. Ούτε με την πανδημία, ούτε με την οικονομική κρίση που πλησιάζει. Και θα επιβεβαιωθεί και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έλεγε ότι η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024