Βιολογική γεωργία: Ποια νέα προϊόντα εντάσσονται
Στην εκπόνηση μελέτης προχωρά το ΥπΑΑΤ προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης μιας σειράς κηπευτικών.
Στην εκπόνηση μελέτης προχωρά το ΥπΑΑΤ προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης μιας σειράς κηπευτικών, για τα οποία δεν έχει γίνει εκτίμηση κόστους από παρόμοια προγενέστερη μελέτη.
Τα κηπευτικά αυτά είναι η αγκινάρα, τα φασολάκια, ο αρακάς, τα κουκιά, η μπάμια, το καρπούζι, το πεπόνι, η φράουλα υπαίθρια και θερμοκηπιακή, το αγγούρι, η γλυκοπατάτα, τα κηπευτικά υπό κάλυψη και τα αρωματικά κουζίνας.
Η προγενέστερη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 – 2020 αφορούσε φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα, καπνό, ακρόδρυα, αβοκάντο, μικρόκαρπες/δάσους, συκιά, ακτινίδιο, ροδιά, φραγκόσυκα, κολοκυνθοειδή, τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά.
Αντικείμενο της μελέτης είναι ο εκ των προτέρων, βάσει αιτιολογημένης και επαληθεύσιμης μεθοδολογίας, επαρκής και ακριβής υπολογισμός και η τεκμηρίωση των πρόσθετων δαπανών, της απώλειας εισοδήματος και του κόστους συναλλαγής που συνεπάγεται για τους καλλιεργητές των εν λόγω.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται από 29/04/2021 έως 31/08/2021, ενώ η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2025.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις