Βασίλης Δαρλάσης: Ο δεύτερος ασθενής που έκανε μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα με επιτυχία
Το πρόβλημα του κ. Δαρλάση ξεκίνησε το 1999, 21 ετών τότε. Το 2000 επιβεβαιώθηκε τί είχε μέσω βιοψίας. Όπως αναφέρει, η ιστιοκυττάρωση συμβαίνει σε 1 στους 1.000 καθώς πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια.
- Σαρωτικοί έλεγχοι για το αφορολόγητο των γονικών παροχών
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Όλη η αλήθεια για τον ξυλοδαρμό της 41χρονης που χαροπαλεύει – Βίντεο «καίει» τον δράστη
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο Βασίλης Δαρλάσης, ο οποίος διαγνώσθηκε με ιστιοκυττάρωση το 1999, για την περιπέτειά του και για το πώς είναι η ζωή του πλέον μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη.
Από τον Οκτώβριο του 2016, 4 μήνες μετά το γάμο του, επιδεινώθηκε το πρόβλημά του με αποτέλεσμα να πάει στο Αττικό νοσοκομείο.
Έμεινε για 17 ημέρες μέχρι που τον παρέπεμψαν στον καθηγητή πνευμονολογίας και εντατικολογίας κύριο Ηρακλή Τσαγκάρη ο οποίος είναι επικεφαλής των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα του κ. Δαρλάση ξεκίνησε το 1999, 21 ετών τότε. Το 2000 επιβεβαιώθηκε τί είχε μέσω βιοψίας. Όπως αναφέρει, η ιστιοκυττάρωση συμβαίνει σε 1 στους 1.000 καθώς πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια.
Μετά το 2000 έκανε τον μεταμοσχευτικό έλεγχο και ύστερα μπήκε σε πανευρωπαϊκή λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Δύο φορές βρέθηκε μόσχευμα το οποίο δεν ήταν ποιοτικό.
Τον Οκτώβριο του 2020 κατάφερε να κάνει μεταμόσχευση.
Από τότε έχουν περάσει επτά μήνες και είναι σαν να ξαναγεννήθηκε. Η ζωή του άλλαξε εντελώς αφού τα τελευταία δυόμιση χρόνια ήταν σε οξυγονοθεραπεία και κοιμόταν με μάσκα Cpap .
Στήριγμά του σε όλο αυτό το Γολγοθά που του έδωσε δύναμη να το παλέψει και να μην τα παρατήσει ήταν η γυναίκα του, Λίτσα.
«Με τη στήριξη της συζύγου μου πήρα δύναμη» είπε στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ».
«Όταν ενημερώθηκε για το μόσχευμα είχα ήδη άλλες δύο φορές βρεθεί με συμβατό μόσχευμα αλλά στην διάρκεια του ελέγχου τους οι γιατροί θεωρήθηκαν ότι δεν έπρεπε να μεταμοσχευθεί. Η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή και πήγαν όλα καλά».
Ο ίδιος έστειλε το δικό του μήνυμα αναφέροντας πως «πρέπει να γίνουμε δωρητές οργάνων». Σύμφωνα με τον ίδιο «είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα σε αυτό και μπορούμε να σώσουμε συνανθρώπους μας με το οποίο είναι θείο δώρο».
Ο κ. Δαρλάσης μίλησε για τη σημασία του να γίνει κάποιος δότης οργάνων και ευχαρίστησε τον γιατρό του, την οικογένειά του και το δότη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις