Τρώνε μαγειρίτσα οι vegan; Φυσικά!
Αυτή η συνταγή με μανιτάρια και ταχίνι την απογειώνει
Μαγειρίτσα και Πάσχα πάνε μαζί! Αν είστε χορτοφάγος ή, αν τέλος πάντων, δεν ενθουσιάζεστε με τα εντόσθια και τα συναφή, τότε αυτή η εναλλακτική συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1/2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο ξερό
1/2 κουτ. του γλυκού μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μικρό μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
1 κουτ. του γλυκού corn flower
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κύβος λαχανικών
8 φλιτζάνια νερό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζετε τα μανιτάρια πορτσίνι σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν. Κόβετε τα λευκά μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Παρομοίως, με το ξερό κρεμμύδι.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Προσθέτετε και τα πορτσίνι αφού τα σουρώσετε καλά. Αφού μαλακώσετε, ρίχνετε το δενδρολίβανο και την πάπρικα και προσθέτεις ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάστε και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτειτετο υπόλοιπο νερό ζεστό, τον κύβο, το μαρούλι, τον άνηθο και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε πάλι και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ταχίνι με το λεμόνι, το corn flower και λίγο λάδι. Όπως και με το αυγολέμονο, παίρνετε με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το ζουμί της σούπας και προσθέτετε στο μείγμα με το ταχίνι χτυπώντας με ένα πιρούνι να αφρατέψει.
Αφού ζεσταθεί καλά ο χυλός με το ταχίνι, τον γυρνάτε μέσα στην κατσαρόλα και αναατεύετε καλά να χυλώσει η σούπα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις