Γερμανία: Οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να προκαλέσουν κοινωνική διαίρεση
Τον κίνδυνο της κοινωνική διάσπασης λόγω της μη τήρησης της σειράς των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επισήμανε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς και υπερασπίστηκε την προκαθορισμένη προτεραιότητα.
- Χάος για ένα εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα, ουρές και ταλαιπωρία
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Το 2024 είχε το θερμότερο καλοκαίρι και τον θερμότερο χειμώνα στην Ελλάδα
- Το σχέδιο του Λευκού Οίκου που θα αφάνιζε το λιγότερο 100 εκατ. Ευρωπαίους
Τον κίνδυνο της κοινωνική διάσπασης λόγω της μη τήρησης της σειράς των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επισήμανε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς και υπερασπίστηκε την προκαθορισμένη προτεραιότητα.
«Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει κοινωνικό θέμα. Οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να προκαλέσουν κοινωνική διαίρεση. Δεν είναι η παρουσία γιατρών στον φιλικό μας κύκλο το κριτήριο για να αποφασισθεί εάν θα κλεισθούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Αποκλειστικό κριτήριο είναι η προκαθορισμένη προτεραιότητα», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξή στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) ο νυν αντικαγκελάριος.
«Είναι καλό το γεγονός ότι υπάρχει μια υποχρεωτική σειρά εμβολιασμών. Εφόσον το εμβόλιο είναι σπάνιο, πρέπει να διατηρήσουμε τη σειρά. Θα προτιμούσα να διατηρήσουμε τη σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το να διακινδυνεύσουμε μια μάχη για τον εμβολιασμό στην οποία θα κυριαρχήσουν τελικά οι πλουσιότεροι με τις διασυνδέσεις και τις επαφές τους», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος
«Η τοπική αυτοδιοίκηση και τα κρατίδια θα πρέπει να αναπτύξουν πιο γρήγορα στρατηγικές για τον εμβολιασμό ατόμων που κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές. Κανείς δεν ωφελείται εάν εμβολιαστούν τα ευγενή προάστια, αλλά η πανδημία στις κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές παραμένει ανεξέλεγκτη», τόνισε ο Σολτς.
Όσον αφορά το θέμα της παροχής μεγαλύτερης ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, είπε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από συζητήσεις για μια υποτιθέμενη δικαιοσύνη σχετικά με αυτό το ζήτημα, αλλά μάλλον να εξετάσουμε το ζήτημα αποκλειστικά από ιατρική άποψη. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τους οποίους δεν προέρχεται κανένας κίνδυνο έχει νόημα από λοιμωξιολογική άποψη. Δεν το νομίζω. Και τότε δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί πλέον και νομικά», κατέληξε.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για όσους εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 28 Μαΐου.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία έχουν εμβολιαστεί σε εθνικό επίπεδο, τουλάχιστον μία φορά 20,5 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το 24,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν κάνει κα τις δόσεις του εμβολίου 6,1 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το 7,4% του πληθυσμού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις