Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τάρτα με σπαράγγια και τυριά για ένα πιο φίνο πασχαλινό τσιμπούσι

Τάρτα με σπαράγγια και τυριά για ένα πιο φίνο πασχαλινό τσιμπούσι

Ιδιαίτερα γευστική και όχι δύσκολη στην παρασκευή θα κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις στο πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς

Αρνί, τσεκ. Πατατούλες, τσεκ. Σαλάτες, τσεκ. Αυγά εξυπακούονται. Και, τι, αυτό ήταν; Ίσως φανεί λίγο φτωχό το αποτέλεσμα στα Insta stories. Αστειευόμαστε.

Απλώς, η αλήθεια είναι ότι θέλει κάτι έτσι στην αρχή, εν είδει ορεκτικού ή τσιμπητού, για να αρχίσουν να κατεβαίνουν και τα πρώτα κρασάκια της ημέρας. Όπως επίσης, η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαινόμαστε όλες για αρνί, οπότε κάποια μέλη της οικογενειακής και φιλικής συντροφιάς θα αρκεστούν στα γύρω γύρω του τραπεζιού για να χορτάσουν.

Τι θα λέγατε λοιπόν για μια τάρτα με σπαράγγια και τυριά; Πεντανόστιμη, εντυπωσιακή και σας δίνουμε την εύκολη και απλούστατη εκδοχή της για να μην παιδεύεστε πασχαλιάτικα.

ΥΛΙΚΑ:

1 έτοιμη ζύμη σαμπλέ για τάρτα ή 1 φύλλο κουρού ή 1 φύλλο σφολιάτας
1 δεματάκι σπαράγγια λεπτά, καθαρισμένα (δες πώς πατώντας εδώ)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
2 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ, λιωμένο με το πιρούνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημιουργήστε λωρίδες ζύμης πάνω από την γέμιση για πιο γκουρμέ εμφάνιση

Ένα έτοιμο φύλλο σφολιάτας θα αποτελέσει βολικότατη λύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, την ντύνουμε με το φύλλο που έχουμε επιλέξει και κόβουμε όσο εξέχει. Προψήνουμε την βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε ένα βάρος από πάνω, π.χ. μεμβράνη και ρύζι, ώστε να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα η βάση).

Ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να μείνουν ζωντανά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια), ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε ξανά καλά. Κόβουμε και κρατάμε τις κορφές.

Το υπόλοιπο τρυφερό στέλεχος των σπαραγγιών το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με την κρέμα, τα αυγά, το σεβρ και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε. Πιπέρι μπόλικο. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα.

Από πάνω αραδιάζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών και σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε μέχρι να πήξει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 25 λεπτά.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024