Τάρτα με σπαράγγια και τυριά για ένα πιο φίνο πασχαλινό τσιμπούσι
Ιδιαίτερα γευστική και όχι δύσκολη στην παρασκευή θα κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις στο πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς
- Παλαιστίνια-Αμερικανίδα βουλευτής αρνήθηκε να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις
- Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση γυναίκας στην Ισπανία - Ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες σε αυτοκίνητο
- Ένα αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη
- Γυναίκα έβγαλε τα ρούχα της σε πανεπιστήμιο στο Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την χιτζάμπ
Αρνί, τσεκ. Πατατούλες, τσεκ. Σαλάτες, τσεκ. Αυγά εξυπακούονται. Και, τι, αυτό ήταν; Ίσως φανεί λίγο φτωχό το αποτέλεσμα στα Insta stories. Αστειευόμαστε.
Απλώς, η αλήθεια είναι ότι θέλει κάτι έτσι στην αρχή, εν είδει ορεκτικού ή τσιμπητού, για να αρχίσουν να κατεβαίνουν και τα πρώτα κρασάκια της ημέρας. Όπως επίσης, η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαινόμαστε όλες για αρνί, οπότε κάποια μέλη της οικογενειακής και φιλικής συντροφιάς θα αρκεστούν στα γύρω γύρω του τραπεζιού για να χορτάσουν.
Τι θα λέγατε λοιπόν για μια τάρτα με σπαράγγια και τυριά; Πεντανόστιμη, εντυπωσιακή και σας δίνουμε την εύκολη και απλούστατη εκδοχή της για να μην παιδεύεστε πασχαλιάτικα.
ΥΛΙΚΑ:
1 έτοιμη ζύμη σαμπλέ για τάρτα ή 1 φύλλο κουρού ή 1 φύλλο σφολιάτας
1 δεματάκι σπαράγγια λεπτά, καθαρισμένα (δες πώς πατώντας εδώ)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
2 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ, λιωμένο με το πιρούνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, την ντύνουμε με το φύλλο που έχουμε επιλέξει και κόβουμε όσο εξέχει. Προψήνουμε την βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε ένα βάρος από πάνω, π.χ. μεμβράνη και ρύζι, ώστε να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα η βάση).
Ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να μείνουν ζωντανά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια), ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε ξανά καλά. Κόβουμε και κρατάμε τις κορφές.
Το υπόλοιπο τρυφερό στέλεχος των σπαραγγιών το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με την κρέμα, τα αυγά, το σεβρ και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε. Πιπέρι μπόλικο. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα.
Από πάνω αραδιάζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών και σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε μέχρι να πήξει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 25 λεπτά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις