Τι φταίει για τα σπυράκια στο πρόσωπο; – Μάθετε πώς θα τα εξαφανίσετε
Σπυράκια στο πρόσωπο: Ανάλογα με το πού εμφανίζονται, μπορεί κανείς να καταλάβει και τι φταίει. Δείτε πώς θα τα εξαφανίσετε
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Όλοι βγάζουμε σπυράκια και είναι ακόμα πιο ενοχλητικό όταν υπάρχουν σε ευαίσθητα σημεία ή περιοχές τριβής, όπως είναι οι μασχάλες, ή σε εμφανή σημεία όπως είναι το πρόσωπο. Μάλιστα, ανάλογα με το πού εμφανίζονται, μπορεί κανείς να καταλάβει και τι φταίει.
Γιατί βγάζουμε σπυράκια σε μάγουλα, μέτωπο, μύτη και στόμα;
Αν βγαίνουν στα μάγουλα, τότε αυτό σημαίνει ότι το στρες είναι ο βασικός λόγος. Και για να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε το pH του οργανισμού σε πιο αλκαλικά επίπεδα.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσω της κατανάλωσης πολλών πράσινων λαχανικών και, παράλληλα, μέσω της μειωμένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών. Έτσι, θα ανακτήσει η επιδερμίδα μας στα μάγουλα τη χαμένη της λάμψη και λεία όψη.
Αν από την άλλη, έχουμε παρατηρήσει ότι εμφανίζονται κυρίως στο μέτωπο, τότε ευθύνονται οι κακές διατροφικές μας συνήθειες. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και η μείωση της πρόσληψης λιπαρών είναι δύο στρατηγικές που θα βοηθήσουν να παραμείνει το μέτωπο απαλλαγμένο από τα ενοχλητικά σπυράκια.
Επίσης, απαραίτητο είναι το πολύ νερό και, φυσικά, χρειάζεται και επαρκής ύπνος, δηλαδή εφτά ώρες την ημέρα το λιγότερο.
Παράλληλα, τα σπυράκια στη μύτη εμφανίζονται συνήθως λόγω κακής διατροφής ή διαταραχής της διαδικασίας της πέψης.
Τέλος, τα σπυράκια που βγαίνουν στην περιοχή γύρω από το στόμα και το πηγούνι μαρτυρούν στρες, με τις ορμονικές ανισορροπίες να ευθύνονται κυρίως για την εμφάνισή τους στα συγκεκριμένα σημεία.
Πώς θα τα εξαφανίσετε
Πέρα από τα φαρμακευτικά σκευάσματα, υπάρχουν και μερικοί φυσικοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μια καλή λύση είναι το μέλι και το λεμόνι, εφαρμόζοντας τοπικά πάνω στο σπυράκι λίγες σταγόνες λεμονιού.
Μόλις απορροφηθεί, απλώστε λίγο μέλι και βάλτε από πάνω ένα τσιρότο. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.
Επίσης, μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι ύφασμα και να τοποθετήσετε μέσα πάγο. Εφαρμόζετε για 10 λεπτά πάνω στο σπυράκι και στη συνέχεια ρίχνετε μερικές σταγόνες από το υγρό ή την κρέμα που προτιμάτε, για να απομακρύνετε την κοκκινίλα και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό.
Πάντως, και το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό γιατί έχει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύει γρήγορα την πληγείσα περιοχή.
Κόβετε μια σκελίδα σκόρδου στη μέση και την τρίβετε πάνω στα σπυράκια. Μετά από 5 -7 λεπτά, πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα με πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο νερό, για να την εφαρμόσετε τοπικά πάνω στα σπυράκια και να την αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά, αφαιρώντας την με νερό χλιαρό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις