Κοροναϊός – Ινδία: Την επιβολή lockdown πολλών εβδομάδων προτείνει ο Φάουτσι
Μόνο η επιβολή lockdown πολλών εβδομάδων μπορεί να αναχαιτίσει την δυναμική της επιδημίας στην Ινδία, τονίζει ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Αντονι Φάουτσι.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Η Ινδία πρέπει να επιβάλει lockdown πολλών εβδομάδων για να αναχαιτίσει την επιδημία της Covid-19, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Αντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown έναν χρόνο αφού η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρά την οικονομία.
«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.
Το μέτρο αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει «έξι μήνες», μπορεί να είναι «προσωρινό για να σταματήσει ο κύκλος της μετάδοσης», τόνισε ο αμερικανός ανοσιολόγος.
«Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος…αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά την δυναμική της επιδημίας”, είπε.
Πάνω από 400.000 κρούσματα στο 24ωρο
Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα σήμερα και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό.
Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορονοϊού.
Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.
Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων, οξυγόνου με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις