Εαρ μικρό, έαρ βαθύ, έαρ συντετριμμένο
Ο συγγραφέας του «Δούναβη» συνεχίζει να μιλά για «ευρωπαϊκό πατριωτισμό». Ομως «ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα δω στο κέντρο της Βαρσοβίας που καταστράφηκε από τους ναζί ανθρώπους να υψώνουν σβάστικες. Γι' αυτό δεν είμαι αισιόδοξος».
- Πανικός από πυρκαγιά που εξαπλώνεται τρομακτικά γρήγορα και καταβροχθίζει σπίτια
- Σάλος από δηλώσεις της Βάιντελ για τους γερμανούς «σκλάβους» στην «αποικία» των ΗΠΑ
- Άμεση επιβολή και είσπραξη φόρων στο στρατηγικό σχέδιο της ΑΑΔΕ 2025 - 2029
- Επί ποδός ο στρατός στη Βενεζουέλα - Σχέδιο ασφαλείας από τον Μαδούρο λίγο πριν την ορκωμοσία του
Το πορτρέτο περιπλανώμενων ανθρώπων σε μια χώρα που τους έχει εγκαταλείψει, που τους επιτρέπει όλο και λιγότερο να ονειρεύονται. Αυτό είναι το «Nomadland», για το οποίο τιμήθηκε με Οσκαρ σκηνοθεσίας η Κινέζα Κλόε Ζάο. «Πάντα έβρισκα το καλό μέσα στους ανθρώπους που συναντούσα, όπου κι αν πήγαινα στον κόσμο» είπε. «Αυτό το βραβείο ανήκει σε όποιον έχει την πίστη και το κουράγιο να παραμένει καλός προς τον εαυτό του και τους άλλους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».
Γενιές μεγάλωσαν με τις οδυνηρές μνήμες για τα όσα συνέβησαν στους προγόνους τους. Κρατούσαν παλιές φωτογραφίες που αποτύπωναν τον πόνο. Και έβλεπαν τους θύτες να κομπάζουν. Οι Αρμένιοι σε όλον τον κόσμο πήραν μια βαθιά ανάσα. Σαν να άναψε ένα κερί στη μνήμη των δικών τους. Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο ξεψύχισμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης εποχής. Η αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ αποτελεί ιστορικό ορόσημο.
Μπορεί να παρατηρεί επί ώρες τις μέλισσες, «ιδιαίτερα το μεσημέρι που δουλεύουν και είναι χαρούμενες». Ο Χάρης Σταμάτης είναι 27 ετών, του μένει μόνο ένα μάθημα για να πάρει πτυχίο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Βόλου και η μεγάλη του αγάπη είναι η μελισσοκομία. Μέσω της «Ορεινής Μέλισσας», όπως λέγεται το κανάλι του στο YouTube και στο TikTok, μοιράζεται καθημερινά τις γνώσεις για τις «μελισσούλες» του. «Είναι μαγική η επαφή με τη φύση» θυμίζει σε όσους επιμένουν να τη βλέπουν μέσα από τα social media.
Ανακοίνωσε το πρώτο ταξίδι του προέδρου Μπάιντεν εκτός ΗΠΑ – στη Βρετανία τον Ιούνιο για τη σύνοδο του G7. Σήμερα κλείνουν 100 ημέρες του Μπάιντεν στην προεδρία και η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε να το γιορτάσει με τον δικό της τρόπο. Κέρασε τους δημοσιογράφους μπισκότα που είχε φτιάξει η πεθερά της. «Μακάρι να έρθουν και άλλες ευκαιρίες για κεράσματα» είπαν οι ρεπόρτερ που κακοπέρασαν επί Τραμπ.
Το επίτευγμά του είναι εντυπωσιακό. Οχι μόνο επειδή αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, αλλά επειδή κατάφερε έπειτα από τρία χρόνια τραυματισμών και εν μέσω πανδημίας να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν παλαιότερα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι αθλητής διεθνούς κλάσης, τον ξεχωρίζει όμως η επιμονή του. Τα λόγια του για τους αθλητές που παραμένουν τόσους μήνες απλήρωτοι μας θυμίζουν πως η επίτευξη των στόχων είναι τελικά προσωπική υπόθεση, όσο κι αν ελπίζουμε για το αντίθετο.
Ζει στην Τεργέστη και θυμάται τον τελευταίο χρόνο ως «μια προσπάθεια να επιζήσουμε, να μην ηττηθούμε». Ο Κλάουντιο Μάγκρις είναι ένας από τους μεγάλους ιταλούς διανοητές που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν την Ευρώπη. Θεωρεί ότι η πανδημία «θα αλλάξει τον κόσμο περισσότερο απ’ ό,τι τον άλλαξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος». Ο συγγραφέας του «Δούναβη» συνεχίζει να μιλά για «ευρωπαϊκό πατριωτισμό». Ομως «ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα δω στο κέντρο της Βαρσοβίας που καταστράφηκε από τους ναζί ανθρώπους να υψώνουν σβάστικες. Γι’ αυτό δεν είμαι αισιόδοξος».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις