Γρήγορο και εύκολο γλυκό με φράουλες
Με πολύ απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις γρήγορα αυτό το γαλλικό γλυκό με φράουλες.
- Μητέρα παιδιού ΑμεΑ διανύει καθημερινά 70 χιλιόμετρα - Το κοντινότερο σχολείο δεν έχει υποδομές
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, καταιγίδες από την Παρασκευή - Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
Μοιάζει περισσότερο με μεγάλη, παχιά κρέπα παρά με κέικ. Αυτό το- γαλλικής καταγωγής- γλυκό με φράουλες δεν έχει πολλή ζάχαρη και τρώγεται σκέτο αλλά ταιριάζει τέλεια και με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Είναι η ιδανική ανοιξιάτικη λύση αν θες γρήγορα κάτι ελαφρύ και γλυκό.
Υλικά:
3 αυγά
½ κούπα ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
1 κούπα αλεύρι
1-2 πρέζες αλάτι
1 κούπα γάλα
½ κουτ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κουτ. γλ. μπράντι
2 κούπες φράουλες
Εκτέλεση:
Βάλε τον φούρνο στους 200 να προθερμαίνεται. Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ξανοίξει το χρώμα τους. Πρόσθεσε το λιωμένο και κρυωμένο βούτυρο σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε με τον δάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξε το γάλα σιγά σιγά μέσα στο μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το μπράντι και ανακάτεψε καλά.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί (διαμέτρου 22-24 εκατ.) τοποθέτησε τα κεράσια και έπειτα κάλυψέ τα με το μείγμα. Ψήσε το γλυκό για 25-30 λεπτά και άφησέ το να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σέρβιρε με παγωτό βανίλια ή σκέτο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις