![Γεμιστές κοχύλες στον φούρνο από την Δωροθέα Μερκούρη](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/05/thumbnail_IMG_4470_Facetune_07-05-2021-13-29-48.jpg)
Γεμιστές κοχύλες στον φούρνο από την Δωροθέα Μερκούρη
Για την στήλη της Cucina Con Doro στην εκπομπή "Πάμε Δανάη", η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός φτιάχνει πεντανόστιμα ζυμαρικά
Spotlight
-
«Καμίνι» η χώρα για δωδέκατη μέρα - «Ακραία» θερμική καταπόνηση σε δύο περιοχές
-
«Ελλάδα, μη δοκιμάζεις την υπομονή μας» - Η… Βανδή μια από τις 3 «ελληνικές προκλήσεις» σε τουρκική εφημερίδα
-
Αποκάλυψη - Η Hello Kitty δεν είναι γάτα αλλά η απογοήτευση βρίσκεται αλλού
-
«Έζησα στον Άρη για ένα χρόνο. Έτσι ήταν…» - Μέλος πληρώματος αποστολής αποκαλύπτει
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο!
Στη νέα στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», η Δωροθέα θα μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή με ζυμαρικά (κοχύλες) γεμιστά στο φούρνο, ή, στα ιταλικά, Conchiglie Ripiene al Forno μας εντυπωσίασε.
Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/05/thumbnail_IMG_4352_Facetune_05-05-2021-21-28-00-337x600.jpg)
Για τα κοχύλια
500 γρ. conchiglie μεγάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. μανιτάρια champignon
250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι
500 γρ. τομάτες τριμμένες
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
4-5 φύλλα φρέσκος βασιλικός
Για τη μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml φρέσκο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα
Δείτε την εκτέλεση δια χεριός Δωροθέας και πάρτε γραμμή:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις