Το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου θα δοθούν οριστικά οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους εργαζόμενους με άνω τα 30 συντάξιμα έτη.
Το τελικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών κλείδωσε από τον ΕΦΚΑ και έχει ως εξής:
– Με τις συντάξεις του Ιουλίου (τέλος Ιουνίου) να πάρουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου από 13/5/2016.
– Θα ακολουθήσουν οι παλαιότεροι (προ νόμου Κατρούγκαλου), για τους οποίους οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα πληρωθούν με τη σύνταξη Αυγούστου (τέλη Ιουλίου).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.