Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αύριο η γιορτή σου ξημερώνει - ό,τι κι αν διαλέξεις λείπει ο Αλέξης

Γιατί το παιδί σας αγνοεί; – Τι μπορείτε να κάνετε

Γιατί το παιδί σας αγνοεί; – Τι μπορείτε να κάνετε

Όσα μπορείτε να κάνετε ως γονείς όταν το παιδί σας σάς αγνοεί

Είναι ενοχλητικό όταν το παιδί σας δεν ακούει τις οδηγίες σας, ειδικά όταν σας πιέζει ο χρόνος κι εκείνο δείχνει απολύτως απρόθυμο να συνεργαστεί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διδάξετε στο παιδί σας να σας ακούει ήδη από την πρώτη φορά που μιλάτε. Διαφορετικά, η παράβλεψη των αιτημάτων σας θα μπορούσε να γίνει μια συνήθεια, που υποβαθμίζει τη μεταξύ σας επικοινωνία και σχέση.

Είτε δεν λαμβάνετε απάντηση όταν λέτε στο παιδί σας ότι είναι ώρα να πέσει για ύπνο, είτε το παιδί σας ενεργεί σαν να μην σας ακούει όταν του λέτε να πάρει τα παιχνίδια του, ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν το παιδί σας σάς αγνοεί.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σάς αγνοεί

Εξαλείψτε τις περισπασμούς
Προτού απευθυνθείτε στο παιδί σας, πρέπει να κερδίσετε την προσοχή του. Φροντίστε λοιπόν να εξαλείψετε τους περισπασμούς: απενεργοποιήστε την τηλεόραση, πείτε το όνομά του και διατηρήστε οπτική επαφή.

Δώστε συγκεκριμένες οδηγίες
Κρατήστε τις οδηγίες σας σύντομες, συγκεκριμένες και απλές λέγοντας κάτι σαν, «Μάζεψε τα παιχνίδια σου, παρακαλώ.» Παραλείψτε τα πολλά λόγια και χρησιμοποιήστε έναν σταθερό και ουδέτερο τόνο φωνής.

Κάντε υπομονή
Αφού δώσετε στο παιδί σας οδηγίες και έχετε βεβαιωθεί ότι έχει καταλάβει, περιμένετε περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. Εάν το παιδί σας δεν κάνει καμία προσπάθεια να ακολουθήσει την εντολή σας, δοκιμάστε να του υπενθυμίσετε τι θέλετε να κάνει. Χρησιμοποιήστε την ίδια προσέγγιση ακόμα κι αν το παιδί σας δεν σας αγνοεί εντελώς. Εάν το παιδί συνεχίζει να λέει κάτι σαν, «Το ξέρω!» ή «Θα το κάνω σε ένα λεπτό», εξηγήστε του ότι πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες σας όταν τις δίνετε, όχι σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα.

Εξηγήστε του τις συνέπειες
Αφού δώσετε μια προειδοποίηση, δώστε στο παιδί σας λίγα δευτερόλεπτα για να την κατανοήσει. Εάν το παιδί σας δεν κάνει καμία προσπάθεια να κάνει αυτό που έχετε ζητήσει, εξηγήστε του τις συνέπειες της επιλογής του. Θα μπορούσατε να πείτε κάτι σαν, «Επειδή αποφάσισες να μη μαζέψεις τα πιάτα σου, έκανες επίσης την επιλογή να μην παίξεις το βράδυ βιντεοπαιχνίδια.» Εάν χάσει ένα προνόμιο, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κατανοεί ότι αυτό δεν είναι κάτι που επιλέξατε εσείς, αλλά η συνέπεια της δικής του συμπεριφοράς.

Επιβραβεύστε το
Ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα συνεχίσει μια συμπεριφορά που θέλετε να έχει είναι επιβαβεύοντάς το λεκτικά για αυτή. Έτσι, κάθε φορά που το παιδί ακολουθεί τις οδηγίες σας εγκαίρως, επαινέστε το, λέγοντας κάτι σαν, «Μπράβο που έκλεισες την τηλεόραση μόλις στο ζήτησα».

*Σε κάθε περίπτωση, αν υποπτεύεστε ότι το παιδί σας αντιμετωπίζει προβλήματα συγκέντρωσης ή γνωστικές διαταραχές που το δυσκολεύουν να επεξεργαστεί πληροφορίες και να αναλάβει δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιλήστε με τον παιδίατρό του.

Must in

Χημικά και κρότου λάμψης στην Ευελπίδων μετά την απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό – Βίντεο

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού για εμπλοκή στην υπόθεση της έκρηξης στους Αμπελόκηπους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024