Σοκολατένια τρουφάκια από τα πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν
Τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα επιδόρπιο απολαυστικό και πανεύκολο
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια. Όμως, τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα γλυκάκι απολαυστικό, πανεύκολο και όλο σοκολάτα.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι σοκολάτα, τυρί κρέμα και λίγο κονιάκ και αυτό το τρουφάκι θα γίνει το αγαπημένο σας γλύκισμα ώσπου να τελειώσουν τα πασχαλινά κουλουράκια.
Αντικαθίστανται, φυσικά, και με μπισκότα.
Υλικά
300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, θρυμματισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα, τα καρύδια, το κονιάκ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τρουφάκια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά, ένα ένα, τα τρουφάκια. Ακουμπάμε τα τρουφάκια σε σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα.
Αν χρησιμοποιείτε τρούφα, κυλήστε τα τρουφάκια στην τρούφα πριν τα αφήσετε να κρυώσει η σοκολάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις