Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μέλλον των τροφίμων και της καινοτομίας
Η Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά συζητά για το μέλλον των τροφίμων, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
- Αναστάτωση στο ΕΣΥ με τις πρωινές εφημερίες και στο βάθος… «ράντζα»
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Ματ Λε Μπλανκ: Ο θρήνος για τον Μάθιου Πέρι, η «εξαφάνιση» και η αλλαγή επαγγελματικής καριέρας
- Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στα Καλάβρυτα
Πώς η οικονομική ανάπτυξη του πλανήτη μπορεί να συμβαδίσει με την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων; Ποια είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν μία σωστή διατροφή και τι ποσοστό της ανθρωπότητας έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή; Πώς η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων έχοντας ως βασικά εργαλεία την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες;
Τα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντηθούν την Τρίτη 11/5/2021 στις 12.00, τη συζήτηση-πάνελ «Future of Food – Sustainability and Innovation», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εργασιών του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Συζήτηση για το μέλλον των συστημάτων παραγωγής τροφίμων
Η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», συντονίζει και επιμελείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Rutgers το περιεχόμενο μιας επίκαιρης συζήτησης, η οποία στόχο έχει να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο των συστημάτων παραγωγής τροφίμων στην αναγέννηση του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανθρώπινη υγεία.
Διακεκριμένοι ομιλητές της παγκόσμιας σκηνής του αγροδιατροφικού τομέα όπως η Sara Boettiger, Head of Global Public Affairs, Science & Sustainability, Bayer USA, ο Lou Cooperhouse, President & CEO, BlueNalu USA και ο Roy Steiner, Senior Vice President, The Rockefeller Foundation’s Food Initiative USA θα αναλύσουν καίρια ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων παγκοσμίως.
Επάρκεια τροφίμων-καινοτομία των συστημάτων παραγωγής-νέες διατροφικές αντιλήψεις, στο προσκήνιο
Το πάνελ «Future of Food – Sustainability and Innovation», θα μοιραστεί με το κοινό σημαντικές πληροφορίες γύρω από αυτά τα ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα, η σημασία των οποίων αναδεικνύεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς το παγκόσμιο σύστημα διατροφής καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επιφέρουν τόσο η πανδημία όσο και η κλιματική αλλαγή και να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να γίνει βιώσιμο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις