Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια AstraZeneca, Pfizer: Μείωση της πιθανότητας θανάτου κατά 80% από την πρώτη δόση

Εμβόλια AstraZeneca, Pfizer: Μείωση της πιθανότητας θανάτου κατά 80% από την πρώτη δόση

Πρώτη μελέτη που βασίζεται σε δεδομένα πραγματικών συνθηκών

Δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στη βρετανική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 δείχνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της AtraZeneca μειώνει κατά 80% τον κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια, ανακοίνωσε την Δευτέρα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 80% με την πρώτη δόση και κατά 97% με τη δεύτερη, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Public Health England.

Όπως επισημαίνει, είναι η πρώτη φορά που υπολογίζεται η μείωση του κινδύνου θανάτου με βάση δεδομένα που συλλέχθηκαν σε πραγματικές συνθήκες.

Η μελέτη εξέτασε τα συμπτωματικά κρούσματα Covid-19 που αναφέρθηκαν το διάστημα Δεκεμβρίου-Απριλίου, καθώς και τους ασθενείς που απεβίωσαν εντός 28 ημερών από την αρχική διάγνωση της νόσου το ίδιο διάστημα.

Συγκριτικά με τους ενεμβολίαστους ασθενείς της Covid-19, τα άτομα που έλαβαν μία δόση του εμβολίου της Astra παρουσίαζαν 55% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, ενώ συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες χωρίς Covid-19, η μείωση στον κίνδυνο θανάτου αυξάνεται στο 80%.

Στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer, η μείωση του κινδύνου εκτιμάται στο 44% με την πρώτη δόση και στο 69% με τη δεύτερη, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους ασθενείς. Αν λάβει κανείς υπόψη την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της λοίμωξης, η μείωση του κινδύνου μετά την δεύτερη δόση εκτοξεύεται στο 97%.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανάλυση του Public Health England, δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 93% μεταξύ των ληπτών άνω των 80 ετών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024