«Πλάσματα της Ελπίδας» στους δρόμους της Νέας Υόρκης
Τέρατα με φιλικές διαθέσεις, με ενθουσιώδη χαμόγελα και τρίχωμα ή φτέρωμα σε παστέλ χρώματα κόβουν βόλτες στην Νέα Υόρκη χάρη στη Loe Lee.
Τέρατα με φιλικές διαθέσεις, με ενθουσιώδη χαμόγελα και τρίχωμα ή φτέρωμα σε παστέλ χρώματα κόβουν βόλτες στην Νέα Υ΄΄όρκη χάρη στη Loe Lee.
Οι χαρωποί χαρακτήρες είναι μέρος της σειράς «Creatures of Hope» της Αμερικανο-κινέζας εικονογράφου, στην οποία εναποθέτει σε φωτογραφίες της Νέας Υόρκης αυτά τα παιχνιδιάρικα όντα.
«Ως γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης, σού ‘σπαζε την καρδιά να βλέπεις την NYC να αντέχει τέτοια απώλεια που σακατεύει και προκαλεί σύγχυση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πέρυσι», είπε, μιλώντας στο Colossal, η Lee.
«Παρ’ όλα αυτά, έβλεπα ανθρώπους να προσπαθούν, με ακλόνητη αντοχή». Από αυτό γεννήθηκε το πρότζεκτ «Creatures of Hope».
Προς γενική έκπληξη, η Lee αρχικά δεν ξεκίνησε να γίνει καλλιτέχνης.
«Σπούδαζα branding design/strategy στο Parsons School of Design όταν την τελευταία χρονιά διαγνώστηκα με διαταραχή του ύπνου που σχετίζεται με άγχος και μου έδωσαν αναρρωτική άδεια», εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Creative Boom.
«Κατάφερα να τελειώσω τις σπουδές μου στο βαθμό που ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου. Ήταν στη διάρκεια αυτής της περιόδου που εξερεύνησα για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να ζωγραφίζω και έφτιαξα ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το “100 Ways to Worry”, στο οποίο πήρα συνεντεύξεις και εικονογράφησα τις πιο βαθιές ανησυχίες των ανθρώπων. Έως σήμερα, η ψυχική υγεία, ο ύπνος και τα όνειρα είναι τα κυρίαρχα θέματα στη δουλειά μου».
Η σειρά «Creatures of Hope» θα εκτεθεί φέτος στο LinkNYC, ενώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ η Lee συνεργάζεται με την Chinatown NYC και δημιουργεί στη γειτονιά της τοιχογραφίες όλο χαρά και μαγεία· η ιδέα πίσω από την πρωτοβουλία είναι να ενισχυθεί η αίσθηση ασφάλειας και να προσελκυστεί εκ νέου κόσμος στην περιοχή μετά τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης και της βίας κατά των ασιατικής καταγωγής πολιτών που σημειώθηκε από την έναρξη της πανδημίας.
- Η απόσταση από την έπαρση στην πτώση είναι πιο μικρή από όσο νομίζουν ορισμένοι
- Γάζα: Το βάρος του αφανισμού
- Τηλεργασία: Βλάπτει, αποκαλύπτει νέα έρευνα – Πόσο και ποιες ηλικίες είναι οι πιο ευάλωτες
- Θεσσαλονίκη: Απόκοσμες εικόνες προκάλεσε η πυκνή ομίχλη
- «Ου Φονεύσεις», σε σκηνοθεσία Άντζελα Μπρούσκου στο ΔΘΠ
- Αντετοκούνμπο: «Να γίνει πνευματική συνήθεια πως όποιο και να είναι το σκορ πρέπει να παλέψεις μέχρι τέλους»