Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα

Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα

Τα αγαπημένα ελληνικά γεμιστά "αλλιώς"

Τα γεμιστά είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό.

Αν είναι ένα φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι, αυτό δεν είναι άλλο από τα γεμιστά. Πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά. Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές στην κουζίνα τους και ποτέ δεν απογοητεύει την υπόλοιπη οικογένεια.

Τα γεμιστά είναι από τα φαγητά που στο μυαλό σηματοδοτεί το καλοκαίρι και όταν τα μαγειρεύει κανείς, είναι σαν να κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της σεζόν. Ένα φαγητό ελαφρύ που αν αγαπάς και την φέτα, μπορείς να φας και δεύτερο πιάτο πολύ εύκολα.

Εμείς βρήκαμε την συνταγή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου για γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα. Είναι εύκολη και σε μία ώρα τα γεμιστά είναι έτοιμα!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες, όπως το ρύζι και τις πατάτες.

Υλικά

8 ντομάτες μέτριες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
250 γρ. πλιγούρι
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ κ.γ. πάπρικα
μία πρέζα ζάχαρη
1 φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κατσικίσια, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια.

Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζουμε στο μούλτι, πολτοποιούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες, τοποθετούμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.

Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 12 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Με πληροφορίες από το Bovary.gr

Must in

«Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – “Ελλάδα 2030”» – Το 4ο OT FORUM έρχεται…

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος διοργανώνει το OT FORUM «Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – “Ελλάδα 2030”»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024