Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα
Τα αγαπημένα ελληνικά γεμιστά "αλλιώς"
- Ισχυροί άνεμοι στη Φθιώτιδα ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν τέντες - Σοβαρές ζημιές σε σκάφη
- Τη θεατρική παράσταση «Κανόνια και Τρομπέτες» είδε ο Ανδρουλάκης - Ποιοι τον συνόδευαν
- «Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης», λέει ο Μπορέλ
- Διάχυτη η απογογήτευση μετά την διάσκεψη για την κλιματική κρίση - «Καμία χώρα δεν πήρε αυτά που ήθελε»
Τα γεμιστά είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό.
Αν είναι ένα φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι, αυτό δεν είναι άλλο από τα γεμιστά. Πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά. Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές στην κουζίνα τους και ποτέ δεν απογοητεύει την υπόλοιπη οικογένεια.
Τα γεμιστά είναι από τα φαγητά που στο μυαλό σηματοδοτεί το καλοκαίρι και όταν τα μαγειρεύει κανείς, είναι σαν να κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της σεζόν. Ένα φαγητό ελαφρύ που αν αγαπάς και την φέτα, μπορείς να φας και δεύτερο πιάτο πολύ εύκολα.
Εμείς βρήκαμε την συνταγή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου για γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα. Είναι εύκολη και σε μία ώρα τα γεμιστά είναι έτοιμα!
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες, όπως το ρύζι και τις πατάτες.
Υλικά
8 ντομάτες μέτριες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
250 γρ. πλιγούρι
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ κ.γ. πάπρικα
μία πρέζα ζάχαρη
1 φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κατσικίσια, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια.
Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζουμε στο μούλτι, πολτοποιούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες, τοποθετούμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.
Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 12 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Με πληροφορίες από το Bovary.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις