Μπέρμπον: Ποια είναι η διαφορά του με το ουίσκι;
Το ουίσκι της Αμερικής, το μπέρμπον, έχει γίνει το αλκοολούχο ποτό de jour σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ξεπερνώντας τις πωλήσεις κάθε άλλης κατηγορίας ποτών
Το ουίσκι της Αμερικής, το μπέρμπον, έχει γίνει το αλκοολούχο ποτό de jour σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ξεπερνώντας τις πωλήσεις κάθε άλλης κατηγορίας ποτών.
Με αποθέματα που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια βαρέλια φέτος, η παραγωγή μπέρμπον δεν έχει δει τόσο υψηλή ζήτηση από τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με την Ένωση Αποσταγμάτων του Κεντάκι. Το Συμβούλιο της Ένωσης σημειώνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από δέκα τοις εκατό, φθάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.
Το αγαπημένο ποτό του Κεντάκι καταλαμβάνει περισσότερο από το ένα τρίτο του μεριδίου ουίσκι στις ΗΠΑ, περισσότερο από οποιοδήποτε σκωτσέζικο, ιρλανδικό ουίσκι ή καναδικό μείγμα.
Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker’s Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».
Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί.
«Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.
Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι.
Η υψηλή χρήση καλαμποκιού καθιστά το ποτό πιο «μαλακό» και πιο γλυκό, από τα πιο σκληρά και καπνιστά σκωτσέζικα.
Το βαρέλι μιας χρήσης διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οποιασδήποτε άλλης προηγούμενης γεύσης, εκτός από καθαρή βελανιδιά, που μπερδεύετε γλυκά στο ποτό. Στην πραγματικότητα, τα βαρέλια του, από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται, πωλούνται συχνά σε εργοστάσια σάλτσας σόγιας και κατασκευαστές Tabasco και δίδονται ως υπολείμματα στα αποστακτήρια ουίσκι της Σκοτίας
- Ουκρανία: Παρίσι και Λονδίνο υπόσχονται να μην αφήσουν τον Πούτιν να «πετύχει τους σκοπούς του»
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά την ήττα στο Λονδίνο
- Θα μπουν οι ΗΠΑ στο στόχαστρο των εκδικητών ομολόγων;
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια
- Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 73-72: Μπλακ-άουτ και απότομη προσγείωση για τη «γαλανόλευκη»
- Αυτό είναι το πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στη Volkswagen