Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακύκλωση: Κόκκινοι κάδοι για ρούχα στο Καματερό - Θα προωθούνται σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Ανακύκλωση: Κόκκινοι κάδοι για ρούχα στο Καματερό – Θα προωθούνται σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού τοποθέτησε στην περιοχή τους πρώτους κόκκινους κάδους για ενδύματα και υποδήματα. Εκεί, οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια σε ζευγάρια, τα οποία, αν είναι σε καλή κατάσταση, θα δωρίζονται στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με σκοπό να προωθηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με πολλαπλό όφελος.

Η δημοτική Αρχή τοποθέτησε στην περιοχή τους πρώτους κόκκινους κάδους για ενδύματα και υποδήματα. Εκεί, οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια σε ζευγάρια, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον, αλλά και λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, πετσέτες κ.λπ.), καθώς και διάφορα αξεσουάρ, όπως ζώνες, τσάντες, γάντια κ.ά.

Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, τα ρούχα, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα δωρίζονται στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με σκοπό να προωθηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τα είδη που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, θα ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού υλικού κ.ά.

Αυτό το ρεύμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων είναι σχετικά καινούργιο, αλλά με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, βελτιώνοντας την αειφορία και προστατεύοντας το περιβάλλον και, φυσικά, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που θάβονται.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη λειτουργία συνολικά 20 κόκκινων κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι πρώτοι πέντε κάδοι ήδη λειτουργούν, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου και η τοποθέτηση των υπολοίπων.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024