Δωροθέα Μερκούρη: Μας δίνει το μυστικό για τέλειο αυθεντικό τιραμισού
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο!
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο!
Στη νέα στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», η Δωροθέα θα μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, εύκολα και γρήγορα. Απολαυστικές συνταγές που θα απογειώσουν την κουζίνα σας!
Οι σημερινές συνταγές είναι ριγκατόνι με κολοκυθάκια και ελιές, και απολαυστικό τιραμισού!
Θα χρειαστείτε:
Για τα ριγκατόνι με κολοκυθάκια και ελιές:
1 πακέτο ριγκατόνι
150 γρ. ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες
3 μεγάλα κολοκυθάκια
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι
Για το τιραμισού:
250 γρ. μασκαρπόνε
6 βιολογικά αυγά
250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
200 ml καφέ espresso
5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κακάο
Ακολουθήστε τις οδηγίες της Δωροθέας Μερκούρη στο βίντεο και γεμίστε την κουζίνα σας με αρώματα ιταλικής νοστιμιάς!
- Γιάννης Μπουτάρης: Το τελευταίο αντίο στον «γενναιόδωρο, λαϊκό, καινοτόμο» πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης
- Παρουσία Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη η πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπουτάρη
- Πολιτική σκακιέρα για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση: Στρατηγικές, προκλήσεις και αντιδράσεις
- «Συρανό» στην Παιδική Σκηνή στο Θέατρο Χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Οι επαφές της ελληνικής με τη συριακή γλώσσα (Μέρος Β’)
- Ευλογιά προβάτων: Ενίσχυση των κτηνοτρόφων και μέσω των ζωοτροφών