H σταδιακή άρση των μέτρων είναι γεγονός. Όπως έχει ανακοινωθεί, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν μια σειρά από δραστηριότητες, ανάμεσά τους και τα μουσεία. Ειδικότερα, από αύριο (14/5) ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους και περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Τι καλύτερο λοιπόν απ’ το να πάρουμε τα παιδιά μας και να τα επισκεφθούμε; Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τα 5 + 1 μουσεία που μπορείτε να βάλετε στη λίστα σας. Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η είσοδος θα είναι δωρεάν στα δημόσια Μουσεία. Το ίδιο και στις 5 Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Εθνική Πινακοθήκη

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου που εγκαινίασε το νέο της κτίριο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στη χώρα μας.

Βιομηχανικό μουσείο φωταερίου

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει μια διαδρομή με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει και να αγγίξει τα παλιά μηχανήματα, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής στο εργοστάσιο και στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο μετακόμισε στο κτήριο του Ωδείου Αθηνών και σας περιμένει.

JavaScript SDK
IFrame
Κλείσιμο
Βήμα 1: Συμπεριλάβετε το JavaScript SDK στη σελίδα σας μία φορά, κατά προτίμηση αμέσως μετά το άνοιγμα της ετικέτας σώμα.


Βήμα 2: Τοποθετήστε αυτόν τον κωδικό όπου θέλετε να εμφανίζεται το πρόσθετο στη Σελίδα σας.

“Ημερολόγια καραντίνας: Τα εκθέματα του μουσείου μιλούν με τα καθημερινά μας αντικείμενα!”
Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα…

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικό Παιδικό Μουσείο / Hellenic Children’s Museum στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού.

Μουσείο Πληροφορικής

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, από δημόσιους και μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από πολλούς άλλους φορείς. Αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή – Κέντρο ΓΑΙΑ

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι ίδρυμα κοινωφελές, αφιερωμένο στη μελέτη, συντήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.