Πως θα αξιοποιήσετε τα πασχαλινά κουλούρια που σας περίσσεψαν
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια.
Spotlight
-
Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων - Σε απόγνωση γονείς και φοιτητές
-
Κέρδισε... βραβείο για τον πιο ανόητο θάνατο - Δικηγόρος έπεσε από ουρανοξύστη για να αποδείξει ότι έχει δίκιο
-
Πρώτη φορά κατηγορούμενοι κυκλώματος εκβιαστών συνδέονται με οπαδική βία λέει η Δημογλίδου
-
Συναγερμός στη Γάζα: Ανιχνεύτηκε πολιομυελίτιδα στα λύματα - Σε κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια. Όμως, τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα γλυκάκι απολαυστικό, πανεύκολο και όλο σοκολάτα.
Υλικά
300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, θρυμματισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα, τα καρύδια, το κονιάκ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τρουφάκια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά, ένα ένα, τα τρουφάκια. Ακουμπάμε τα τρουφάκια σε σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα.
Αν χρησιμοποιείτε τρούφα, κυλήστε τα τρουφάκια στην τρούφα πριν τα αφήσετε να κρυώσει η σοκολάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις