Ριζική αποτρίχωση;
Φωτογραφίες κατά τον εμβολιασμό δεν επιτρέπονται. Αυτό μου είπαν στο εμβολιαστικό κέντρο όταν τους ρώτησα (από καθαρή περιέργεια) και τις δύο φορές που χρειάστηκε να πάω εκεί. Την πρώτη, στις 9 Μαρτίου, η απαγόρευση ήταν απόλυτη: δεν επέτρεπαν ούτε σέλφι. Τη δεύτερη, στις 14 Μαΐου, επέτρεπαν τη σέλφι, αλλά με τίποτα την παρουσία τρίτου ατόμου για να φωτογραφίσει.
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
Φωτογραφίες κατά τον εμβολιασμό δεν επιτρέπονται. Αυτό μου είπαν στο εμβολιαστικό κέντρο όταν τους ρώτησα (από καθαρή περιέργεια) και τις δύο φορές που χρειάστηκε να πάω εκεί. Την πρώτη, στις 9 Μαρτίου, η απαγόρευση ήταν απόλυτη: δεν επέτρεπαν ούτε σέλφι. Τη δεύτερη, στις 14 Μαΐου, επέτρεπαν τη σέλφι, αλλά με τίποτα την παρουσία τρίτου ατόμου για να φωτογραφίσει.
Διερωτώμαι, ως εκ τούτου, πώς ήταν δυνατόν να ληφθεί η φωτογραφία που δημοσίευσε υπερηφάνως στο Twitter ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Σέλφι προφανώς δεν ήταν. Διότι σε αυτή την περίπτωση ο πήχης του δεξιού του βραχίονα, δηλαδή το μέρος από τον αγκώνα μέχρι τον καρπό, θα έπρεπε να υπερβαίνει το ένα μέτρο σε μήκος και τέτοια δυσμορφία θα ήταν αμέσως ορατή, όσο καλός και αν είναι ο ράφτης του. Επομένως, τη φωτογραφία την έβγαλε ένα τρίτο πρόσωπο.
Ποιος ήταν αυτός ο τρίτος που έκανε χρέη φωτογράφου; Το πιθανότερο είναι, αφού μιλάμε για τον Κώστα Σκρέκα, να επρόκειτο για τον μπαμπά του, πρώην βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργό, ο οποίος είχε τον μικρό από κοντά, τουλάχιστον στα πρώτα βήματά του στην πολιτική. Το ενδιαφέρον, πάντως, από τη δημοσίευση της φωτογραφίας δεν είναι ότι ο υπουργός έκανε το εμβόλιο, αλλά ότι μάλλον ξυρίζει το στήθος του. Μάλλον, λέω, γιατί δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο της αποτρίχωσης με λέιζερ.
Είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός δεν πρόκειται να ενοχληθεί από την παρατήρησή μου, αφού με πρωτοβουλία του μας έδειξε το στήθος του…
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις μεταρρυθμίσεις, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος δήλωσε, από το Φόρουμ των Δελφών, ότι «ο κορωνοϊός μας εκτροχίασε από μερικά πράγματα, χωρίς όμως να μας βγάλει από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων». Υποθέτω ότι μάλλον ήθελε να πει το αντίστροφο, ότι δηλαδή ο κορωνοϊός επιβράδυνε μεν τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν τις ματαίωσε.
Ως προς την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, δεν υπάρχει αμφιβολία. Από την ώρα που όλη η δουλειά του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης έπρεπε να γίνεται – για διάφορους λόγους – από την ομάδα του Μαξίμου η καθυστέρηση ήταν αναπόφευκτη. Από την πλευρά αυτή, λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας έσωσε το επιτελικό κράτος…
Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί αντισυνταγματικά τα λεγόμενα προνόμια για τους εμβολιασμένους, εφόσον οι εμβολιασμοί δεν ανοίξουν για όλους τους πολίτες. «Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει πρώτα να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί», λέει και νομίζω ότι έχει δίκιο. Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, ότι θα έχει καταλάβει τώρα πόσο άδικο είχε στο παρελθόν, όταν ζητούσε τον εμβολιασμό των βουλευτών κατά προτεραιότητα…
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
Η κανονικότητα στην οποία θα επιστρέψει ο κόσμος μας μετά τον έλεγχο της πανδημίας θα έχει ενσωματώσει αρκετά από αυτά που ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως λ.χ. την εξ αποστάσεως εργασία μέσω των υπολογιστών. Οπως με πληροφορεί φίλος που εργάζεται στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν εξετάζει σχέδιο για την επίσημη καθιέρωση της εργασίας από το σπίτι.
Βάσει των ιδεών που κυκλοφορούν, οι υπάλληλοι θα εμφανίζονται εκ περιτροπής στο γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες θα κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι. Επίσης, γραφεία ατομικά δεν θα υπάρχουν για όλους, όπως ισχύει σήμερα, διότι δεν θα χρειάζονται. Θα τα αντικαταστήσει ένας κοινός, άνετος χώρος, διαθέσιμος σε όσους είναι η σειρά τους να εργασθούν από το γραφείο. Τα οφέλη είναι προφανή: μεγάλη εξοικονόμηση χώρου και συνεπώς κόστους. Εν ολίγοις, ουδέν κακόν αμιγές καλού – ισχύει και για την πανδημία…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις