Μαφία των φυλακών: Αμφισβητήσεις κι ερωτήματα για την απαλλαγή τριών δικηγόρων
Παρεμβάσεις σε ανώτατους δικαστικούς από θύματα αλλοδαπών ποινικών. Αναφέρονται σε ηλεκτρονικό αρχείο με «ύποπτα» ευρήματα όπου η εισήγηση εμφανίζεται κι ως τελική απόφαση της Δικαιοσύνης
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση - Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Η εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή τριών δικηγόρων σχετικά με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών», η οποία έχει αναδειχθεί προ διετίας ύστερα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, περιέχει ύποπτες «αλλοιώσεις», έχει σημαντικά κενά ενώ εμφανίζεται κι ως τελική απόφαση… δικαστικού συμβουλίου!
Σε αυτές τις επισημάνσεις προχωρούν τα τελευταία 24ωρα –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- σε αναφορές προς τις ανώτατες δικαστικές αρχές, νομικοί και ιδιώτες που είχαν καταγραφεί ως θύματα των κρατούμενων ποινικών.
Σε μία υπόθεση που είχε συνδεθεί με παρασκηνιακές συναλλαγές, εκδικητικές δολοφονικές επιθέσεις και «συμβόλαια θανάτου».
Κι είναι χαρακτηριστικό ότι για την εισήγηση του δικαστικού λειτουργού δηλώνει «εμβρόντητη» η πλευρά της οικογένειας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού από δύο μέλη της εν λόγω «μαφίας» στην οποία συμμετείχαν κυρίως Αλβανοί ποινικοί.
Η εισήγηση, τελική απόφαση;
Στην δικογραφία λοιπόν που συντάχθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2019 παρουσιάζονταν μαρτυρίες και δεδομένα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων για «παρασκηνιακές πιέσεις δικηγόρων προς την πλευρά του δολοφονηθέντα ποινικολόγου, για παράνομες χρηματικές απαιτήσεις και για ύποπτες χρηματοδοτήσεις αλλοδαπών κακοποιών μέσα στις φυλακές»
Με την τωρινή πολυσέλιδη εισήγηση της δικαστικής λειτουργού να αναφέρει ότι «ουδόλως προέκυψε από ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων, ότι γνώριζαν και αποδέχονταν πολύ δε περισσότερο δεν συμμετείχαν στα συγκεκριμένα κακουργήματα που κατηγορούνται ότι τέλεσαν οι έτεροι κατηγορούμενοι στην υπό κρίση δικογραφία». Επιπλέον όσον αφορά την χρηματοδότηση των ποινικών – οι οποίοι οργάνωναν πάντως νέα συμβόλαια θανάτου – από δικηγόρους η εισαγγελική αναφέρεται σε «μικροεξυπηρετήσεις προκειμένου οι κακοποιοί να τους αποκαλύψουν στοιχεία για υποθέσεις που τους απασχολούσαν»
Ωστόσο, όπως αναφέρουν θύματα της αλβανικής μαφίας όταν κλήθηκαν να παραλάβουν αντίγραφο της πρότασης της εισαγγελέως αυτής τους παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή με τίτλο του αρχείου … «βούλευμα δικαστικού συμβουλίου», σαν να πρόκειται για τελική απόφαση!
Στο όνομα του αρχείου – όπως δηλώνουν – αναφερόταν επιπρόσθετα το όνομα του δικηγόρου» (σσ. ενός εξ αυτών που προτείνεται η απαλλαγή). Κι αυτό ενώ η δικογραφία σχετίζεται με τυχόν παράνομες ή μη δραστηριότητες 17 συνολικά ατόμων κι όχι μόνο ενός νομικού.
Επιπλέον το αρχείο αυτό – όπως σημειώνουν – φερόταν ανυπόγραφο, χωρίς ημερομηνία σύνταξης είχε σειρά ελλείψεων, διαφορετική γραμματοσειρά από προτάσεις άλλων εισαγγελικών προτάσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών έχει δεκάδες θαυμαστικά, αποσιωπητικά και περίεργη σύνταξη και μορφή. Επιπλέον όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες της υπόθεσης στην εν λόγω πρόταση απορρίπτονται χωρίς επαρκές αιτιολογικό, καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων – κι ανάμεσα σε αυτούς αρκετοί δικηγόροι – που μιλούσαν για τις «μεθοδεύσεις που όπλιζαν τα χέρια Αλβανών ποινικών κι οδήγησαν στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου».
Διατυπώνοντας ερωτηματικά και μιλώντας για ορισμένες ενδείξεις «προώθησης» από αγνώστους σε δικαστικούς λειτουργούς επεξεργασμένου κειμένου που θα αποτελούσε βάση της τελικής απόφασης. Με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς να κληθούν να εξετάσουν τα νέα αυτά δεδομένα και ν αποφανθούν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις