Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα
Τα φρούτα έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε ξεχωριστά, σαν επιδόρπιο ή σνακ. Όμως κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ευφάνταστες συνταγές, δίνοντας λίγη από τη δροσιά και την γλυκάδα τους στο πιάτο μας
Τα φρούτα έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε ξεχωριστά, σαν επιδόρπιο ή σνακ. Όμως κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ευφάνταστες συνταγές, δίνοντας λίγη από τη δροσιά και την γλυκάδα τους στο πιάτο μας
Υλικά:
2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
4 λιαστές ντομάτες
4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Για τη σος
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1/2 κ.γλ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Η συγγραφέας του It Ends With Us παίρνει θέση για τη μήνυση της Μπλέικ Λάιβλι
- Αμφιλοχία: Νεκρός 27χρονος οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του στον Αμβρακικό Κόλπο
- Τίμοθι Σαλαμέ: Περήφανος για τον ρόλο του ως Μπομπ Ντίλαν στην ταινία «A Complete Unknown»
- Συγκινητικό μήνυμα από τον Σιμεόνε μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (vid)
- Συνελήφθη και δεύτερος αστυνομικός της Βουλής για ενδοοικογενειακή βία
- Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ξεσήκωσε το Roof Stage του Gazarte στη χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα του