Η Τότεναμ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης σεζόν και να είναι ξένοιαστη την τελευταία αγωνιστική, όμως… αυτοκτόνησε. Διότι ηττήθηκε 1-2 στην έδρα της από την αδιάφορη Άστον Βίλα και έβαλε ξανά στο κόλπο την Έβερτον και την Άρσεναλ.

Η Τότεναμ προηγήθηκε μόλις στο 8′ με βολέ του Μπεργκβάιν και διαμόρφωσε τις συνθήκες που ήθελε. Όμως η Άστον Βίλα αφού βρήκε την ισοφάριση από αυτογκόλ του Ρεγκιλόν, στο 39′ ο Γουότκινς αξιοποίησε ένα λάθος γύρισμα και σκόραρε το 2-1. Μάλιστα, ο Τραορέ είχε και σουτ στο δοκάρι για το 1-3.

Την ίδια στιγμή, η Έβερτον επικράτησε 1-0 της Γουλβς με σουτ του Ριτσάρλιζον στο 48′ και έπιασε την Τότεναμ στη βαθμολογία.

Όμως η Έβερτον έχει πιο δύσκολο έργο καθώς την τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στο Μάντσεστερ για να παίξει με τη Σίτι, ενώ η Τότεναμ ταξιδέυει στο Λέστερ.

Στο τρίτο και αδιάφορο παιχνίδι που άρχισε στις 20:00, η Νιουκάσλ επικράτησε 1-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντυ με ένα τέρμα του Γουίλκοκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.