Ακούγοντας κανείς το όνομα του Axel Vervoordt, αυτό που του έρχεται αρχικά στο μυαλό είναι η σπουδαία συμβολή του στον χώρο των εικαστικών, αλλά και του interior design. Δημιουργκός και πολυδιάστατος, έχει ξεχωρίσει σε αυτούς τους χώρους χάρη στο σχεδιαστικό του ταλέντο και τη φιλοσοφία του, στην οποία παραμένει πιστή. Αυτό στο οποίο δίνει πάντοτε βάση είναι η έκφραση συναισθημάτων μέσω των έργων του, χωρίς ποτέ να ξεχνά να αποτυπώνει την προσωπικότητα του κάθε πελάτη στις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του.

Το ξύλο κι η η απλότητα κυριαρχούν

Σε ένα γενικότεορ πλαίσιο, αυτό που πρεσβεύει τόσο μέσα από τους πίνακες και τα γλυπτά του, όσο και μέσω του interior design και την αρχιτεκτονική γενικότερα, είναι ο σύγχρονος μινιμαλισμός, ο οποίος έρχεται για να συναντήσει τις vintage γραμμές στη διακόσμηση, πάντα όμως με μια ιδιαίτερα μοντέρνα σχεδιαστική οπτική.

Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε για άλλη μια φορά στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Keralan, όπου μια πενταμελής οικογένεια αγόρασε πριν από μερικούς μήνες μια φανταστική βίλα, όπου η πολυτέλεια έχει τον πρώτο λόγο. Οι χώροι είναι πολλοί και τεράστιοι κι έχουν τον τρόπο να γίνονται «ένα» με το εξωτερικό σκηνικό, που παραπέμπει σε μια τροπική περιοχή του πλανήτη, σαν ένας πραγματικός παράδεισος.

Βλέποντας έναν προς έναν τους χώρους της κατοικίας, αυτό που μας κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν πάρει τη θέση τους οι ξύλινες επιφάνειες. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, το ξύλο αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής, που κάνει ολόκληρη τη διαφορά. Συγκεκριμένα, το βλέπουμε να πρωταγωνιστεί σε μια πολύ ιδιαίτερη απόχρωση -ούτε πολύ σκούρα ούτε πολύ ανοιχτή.

Όσο για τα υπόλοιπα στοιχεία, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως το λευκό και οι άλλες εξίσου ουδέτερες αποχρώσεις, «δένουν» απίθανα με το ξύλο, δίνουν extra διάσταση κι ενδιαφέρον και κάνουν το σκηνικό της κατοικίας ακόμα πιο διαχρονικά φτιαγμένο. Ένα mix, λοιπόν, από υλικά που βγαίνουν απευθείας από τη φύση και κάνοθν αυτή την κατοικία να αποτελεί ένα όνειρο που φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά.

Άνεση και φως

Ο designer, πέρα από τα εμφανή υλικά κατασκευής, έδωσε βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια και σε κάθε γωνία του σπιτιού, ποντάροντας στην υψηλή αισθητική και τη δύναμη της εκλεπτυσμένης λειτουργικότητας. Ωστόσο, δεν ξέφυγε ιδιαίτερα από την αρχική του σκέψη, καθώς όλοι οι χώροι ήθελε κα αποπνέουν πολυτέλεια με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Όλα είναι τόσο μοναδικά τοποθετημένα, που δίνουν την αίσθηση της απόλυτης αρμονίας, που αποτελούσε εξ αρχής βασική προϋπόθεση.

Όσο για τις πινελιές τέχνης, μάλλον αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το σπίτι αυτό δείχνει τόσο πολύ ξεχωριστό. Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι περισσότερες επιφάνειες κοσμούνται από αγάλματα κι extra έργα τέχνης, που μαρτυρούν την αγάπη του designer, αλλά και το πάθος των ιδιοκτητών για δημιουργικότητα. Οι outdoor χώροι στο μεταξύ είναι σαν να έχουν βγει απευθείας από παραμύθι.

Με πληροφορίες από το glow.gr