Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Novo Nordisk: Νέα δίκτυα και καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς από τις κλινικές μελέτες

Novo Nordisk: Νέα δίκτυα και καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς από τις κλινικές μελέτες

Τα οφέλη των κλινικών μελετών για τους ασθενείς συνεχίζουν και μετά την ολοκλήρωσή τους - Στην Ελλάδα έχουν γίνει 20 κλινικές μελέτες σε περίπου 1000 ασθενείς την τελευταία τετραετία

Σύνθετη διαδικασία που διέπεται από αυστηρό πλαίσιο αποτελεί η κλινική έρευνα. Περιλαμβάνει τη συνεργασία ανάμεσα στη βιομηχανία, τα νοσοκομεία, τους ασθενείς, τους επαγγελματίες της υγείας, τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές υγείας.

Αυτό επισημαίνει η Δανέζικη φαρμακευτική Novo Nordisk, η οποία έχει δημοσιεύσει διεθνή μελέτη που αναγνωρίζει την ευρέως αναγνωρισμένη αξία της κλινικής έρευνας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπιστώνει ότι:

  1. 91% των επαγγελματιών του χώρου της υγείας αναφέρει ότι η συμμετοχή στις κλινικές μελέτες τους δίνει πρόσβαση σε νέα επιστημονικά δίκτυα.
  2. 75% των επαγγελματιών υγείας πιστεύει ότι οι κλινικές μελέτες συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της θεραπείας και τη φροντίδα του ασθενούς στο νοσοκομείο ή την κλινική.
  3. 74% των επαγγελματιών υγείας συμφώνησαν ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή για τους ασθενείς εκτείνονται πέραν της διάρκειας της κλινικής μελέτης.
  4. 74% των επαγγελματιών υγείας έχουν διαγνώσει μία ή περισσότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της διαλογής για τη μελέτη.
  5. 71% των ασθενών ανέφερε βελτιωμένες συνήθειες σίτισης ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στη μελέτη.

Η εταιρεία σημειώνει παράλληλα, ότι οι κλινικές μελέτες δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, λόγω της εμπλοκής πολλών ενδιαφερομένων μερών στη διαδικασία διεξαγωγής τους. Ειδικά στην Ελλάδα, για το διάστημα 2016 – 2020 έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Novo Nordisk Hellas, 20 κλινικές μελέτες, όπου συμμετείχαν 977 ασθενείς, ενώ η επένδυση για την υλοποίηση τους ανέρχεται στα 11,6 εκατ. ευρώ.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024