Πανεύκολα σουφλεδάκια με αυγό και λαχανικά
Λαχταριστά και θρεπτικότατα!
Ένα υγιεινό σουφλέ που, εκτός από γεύση, μας προσφέρει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ευπαρουσίαστο και δημιουργικό, μοιάζει να χρειάστηκε περισσότερη ώρα από ό, τι στ’ αλήθεια για να φτιαχτεί.
Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί το τέλειο κυριακάτικο brunch και χορταίνει μικρούς και μεγάλους απολαυστικά.
ΥΛΙΚΑ
2 μεσαία κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
6 μεγάλα αβγά
4 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά, αποξηραμένη και ψιλοκομμένη
1 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
125 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
40γρ. φέτα θρυμματισμένη
Προσοχή! Μόλις βγήκαν από τον φούρνο…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και αλείφουμε με ελαιόλαδο 4 μικρά φορμάκια για muffins.
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε αρχικά τα αβγά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε μέσα. Όλα εκτός από τη φέτα. Ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
- Ιστορία ή θρύλος – Υπήρξε ποτέ η χαμένη Ατλαντίδα;
- Τα 11 βήματα που ξεκλειδώνουν τον ΕΝΦΙΑ – Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών
- Εκτός κυβέρνησης οι απρόθυμοι υπουργοί
- «Θα το μισήσουν»: Ο μεγάλος φόβος του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ξαφνική αλλαγή στην εμφάνισή του
- Στο Μισθοδικείο η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Καίτη Κωνσταντίνου: Και ποιος δεν έχει πει ατάκες της Σωσώς από τα «Εγκλήματα» δίνοντας ένα ρεσιτάλ κακίας;