Ο Πέδρο Μαρτίνς μπήκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού σχεδόν 25 λεπτά μετά το τέλος του τελικού. Απόλυτη ησυχία. Αντίκρισε τους ποδοσφαιριστές του και τους ανθρώπους του συλλόγου σε κατάσταση ακραίας στενοχώριας. Πρόσωπα σκυθρωπά. Απογοητευμένα και γεμάτα ένταση. Και επέλεξε να πει αυτό που αισθανόταν. «Μπράβο σας παιδιά. Σήμερα χάσαμε, αλλά κάναμε μια καταπληκτική σεζόν και πρέπει να είστε υπερήφανοι με όσα πετύχαμε. Συνεχίζουμε», ανέφερε λακωνικά.

Από το πρωί της Κυριακής έφυγε και εκείνος όπως οι περισσότεροι. Το επόμενο ραντεβού στον Ρέντη; Ακριβώς στις 15 Ιουνίου. Κλείδωσε μαζί με τον επίλογο της Premier League και το καλό νέο της παρουσίας της Τσέλσι στην πρώτη 4άδα.

Μαντάτο που μεταφράζεται σε απευθείας παρουσία στον δεύτερο προκριματικό του champions league με τον Ολυμπιακό «ισχυρό» σε όλες τις κληρώσεις ως και τα playoffs.

Είχε δύο σενάρια έτοιμα για την προετοιμασία της η ομάδα. Θα γίνει το καλό. Το καλύτερο δυνατό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού (εκτός από κάποιους διεθνείς, πιθανότατα) θα μαζευτούν στο Ρέντη στις 15 Ιουνίου, για ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Μία ημέρα μετά θα ξεκινήσουν τα… βάσανα.

Εως τις 24/06 ο Ολυμπιακός θα μείνει στο προπονητικό του κέντρο, για να δουλέψει στη φυσική κατάσταση. Στις 25 Ιουνίου οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να αναχωρήσουν για το Στανς. Και με βάση τους την αυστριακή πόλη, αναμένεται να δώσουν 5 ή έξι φιλικά σε διάστημα περίπου δέκα ημερών. Με την επιστροφή στην Αθήνα να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου.

Το πρώτο ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι πρωταθλητών του champions league θα γίνει 20-21 Ιουλίου. Προφανώς οι Ερυθρόλευκοι κάποια τελευταία φιλικά ως την πρόβα τζενεράλε θα τα κάνουν… εντός έδρας. Ίσως στον Ρέντη. Ίσως στο Καραϊσκάκη. Ίσως και στα δύο.

Ως τις 15 Ιουνίου προφανώς θα υπάρχουν μια σειρά από νέα και από το μεταγραφικό μέτωπο. Στο προηγούμενο διάστημα έγιναν μπόλικες συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τον Πέδρο Μαρτίνς για τον καταρτισμό του πλάνου. Πλέον μπαίνουμε σε τροχιά υλοποίησης. Με το πρώτο όνομα που προφανώς βρίσκεται στο τραπέζι να είναι αυτό του Τικίνιο Σοάρες.

Πηγή: to10.gr