Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθώς έχουν φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Ωστόσο, περιέχουν επίσης και ζάχαρη και μερικά περισσότερη από άλλα:

Αχλάδια

Ένα μεσαίο αχλάδι έχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν προσπαθείτε να μειώσετε την ζάχαρη που προσλαμβάνετε καθημερινά, τότε θα ήταν καλύτερο να φάτε το μισό ή να βάλετε μερικές φέτες με λίγο γιαούρτι για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό σνακ με χαμηλά λιπαρά.

Σύκα

Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους έχουν 16 γραμμάρια. Εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε την πρόσληψη της ζάχαρης, ίσως να θέλετε να κόψετε ένα σύκο στην μέση και να το συνοδεύσετε με λίγο τυρί cottage.

Μάνγκο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μάνγκο, που με 45 γραμμάρια ζάχαρης δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή φρούτου αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Θα ήταν καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση, να απολαύσετε μερικές φέτες και να αφήσετε το υπόλοιπο για αργότερα.

Σταφύλια

Ένα φλιτζάνι από σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης ενώ το γεγονός ότι απλά «σκάνε» στο στόμα μας, μπορεί να μας κάνει να φάμε περισσότερα χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τα κόψετε στην μέση και να τα καταψύξετε.

Θα σας περιμένουν ως μια δροσιστική απόλαυση που «απαιτεί» λίγο περισσότερο χρόνο για να τα καταναλώσετε.

Κεράσια

Είναι γλυκά και η ζάχαρη που έχουν το αποδεικνύει, καθώς ένα φλιτζάνι περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν γεμίσετε ένα μεγάλο μπολ κεράσια, μπορεί να καταναλώσετε πολλά περισσότερα χωρίς να το καταλάβετε.

Μετρήστε τα εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόση ζάχαρη θα πάρετε.