Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι, φράουλες και πορτοκάλι
Τα φρούτα έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε ξεχωριστά, σαν επιδόρπιο ή σνακ.
Υλικά:
Για το dressing:
1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Για τη σαλάτα:
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι
3 φέτες προσούτο, κομμένο
Φέτες ½ πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού φράουλες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το dressing και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μεταξύ τους, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα στραγγίξουμε. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.
- Αμαλιάδα: Πέντε νεκρά παιδιά ζητούν δικαίωση
- Ολυμπιακός: Τώρα μετράνε οι νίκες…
- Μαγδεμβούργο: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο
- Μπαρτζώκας: «Περαστικά στον Λεσόρ, μας πλήγωσε όλους αυτό που έγινε»
- Σπεύδουν στο Μαγδεμβούργο ο Σολτς και η υπ. Εσωτερικών – Πρώτες εκτιμήσεις για το αιματηρό συμβάν
- Χιρόνα – Βαγιαδολίδ 3-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Καταλανοί