Τουρκία: Ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές στρατιωτικών drone σε χώρες της ΕΕ
H Πολωνία πιθανώς να είναι ο πρώτος πελάτης της Τουρκίας καθώς σχεδιάζει να αποκτήσει το drone Bayraktar TB2
Η Πολωνία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα, το… καμάρι των γειτόνων μας, το drone Bayraktar TB2 (Tactical Block 2).
Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ, μοιράστηκε τη φωτογραφία ενός μοντέλου Bayraktar TB2 στο λογαριασμό του στο Twitter.
Podpisana dziś w #Ankara 🇹🇷 przez ministra obrony narodowej @mblaszczak umowa dotyczy zakupu 4 zestawów, czyli 24 statków powietrznych uzbrojonych w rakiety przeciwpancerne. Pierwszy zestaw trafi na wyposażenie #WojskoPolskie już za rok. #Bayraktar pic.twitter.com/6bfdWgVY8I
— Ministerstwo Obrony Narodowej 🇵🇱 (@MON_GOV_PL) May 24, 2021
«Τα καλά νέα έρχονται σύντομα… μείνετε συντονισμένοι», έγραψε στο Twitter.
Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα τουρκικά drone ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.
Μιλώντας σε σχετική συνάντηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που διοργανώθηκε από το βιομηχανικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και το σύμπλεγμα SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ σύντομα θα δούμε τα UAV Bayraktar και Anka από την Τουρκία να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς»!
Υποψήφιοι πελάτες
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, της Λευκορωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί καλές αμυντικές σχέσεις, λέγεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προμηθευτούν τα εν λόγω πολεμικά drones.
Το οπλισμένο drone Bayraktar TB2 αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή drone Baykar και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ενεργή χρήση και στρατιωτικές δράσεις στην Τουρκία, το Κατάρ, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν.
Τα UAV μεσαίου ύψους Anka (MALE) που αναπτύχθηκαν από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) χρησιμοποιούνται σήμερα από τον τουρκικό στρατό, καθώς και από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT), σε διαφορετικές εκδοχές. Η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη της εξαγωγή στην Τυνησία σύντομα.
Πηγή: ΟΤ
- Έσωσε τη ζωή άντρα με ΚΑΡΠΑ αλλά δίχασε το ίντερνετ – Το βίντεο που έγινε βαιραλ
- Ρωσία: Απίστευτες οι ταχύτητες του υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik – Φτάνει Λονδίνο και Παρίσι σε 20 λεπτά
- Τροχαία: «Πάνω από 120 άνθρωποι χτυπήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν – Οι θάνατοι ισοδυναμούν με 12 Τέμπη τον χρόνο»
- Αγέραστος Ντι Μαρία: Πέτυχε χατ τρικ σε 15 λεπτά με ψαλιδάκι (vid)
- Φθιώτιδα: Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν τέντες – Σοβαρές ζημιές σε σκάφη
- Τροχαίο στις Σέρρες: Πέθανε ο 15χρονος οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε σε κολώνα