Και εμβόλιο και self test και rapid και μάσκα;
Βραβείο αξίζει στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που υπομένουν μήνες, ερωτήσεις βγαλμένες από το σύμπαν σουρεαλιστικής ιδεοληψίας όπου μια ψητή τσιπούρα, έχει επάνω της δύο αυγά τηγανιτά!
- Ανδρουλάκης: Να επενδύσουμε στη βιωσιμότητα, την αειφορία και στις συνέργειες μεταξύ του τουρισμού
- «Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης», λέει ο Μπορέλ
- «Οι θάνατοι από τροχαία ισοδυναμούν με 12 Τέμπη τον χρόνο - Πάνω από 120 θύματα εγκαταλείφθηκαν το 2024»
- Ο Σπηλιωτόπουλος εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη
Στο εμβολιαστικό κέντρο, ο Έλληνας ξεδιπλώνει τη προσωπικότητα του. Δεν είναι καλοντυμένος και κεφάτος. Αν έχει ραντεβού στις 8.00 π.μ. στις 7.59 π.μ δυσανασχετεί, όπως είθισται! Δεν έχει προσαρμοστεί στη πιθανότητα όλα να γίνονται στην ώρα τους .
-Μα είναι δυνατόν να είπαν σ όλους «ελάτε 8;» Τόσος κόσμος περιμένουμε τόση ώρα(η πόρτα εμβολιαστικού κέντρου, ξαφνικά ανοίγει και η ώρα είναι 8.00 π.μ. ακριβώς )!
Ανάλογα με το πόσο ευγενικοί είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, ενδέχεται η εμπειρία να θυμίζει επίσκεψη στον παιδίατρο. Το παιδάκι είναι ο ενήλικος πολίτης κάθε ηλικίας και τα υποκοριστικά δίνουν και παίρνουν- μακάρι στο σύστημα υγείας να μείνει αυτή η γλυκύτητα.
-Παίρνετε κάποιο φάρμακο;
-Όχι.
-Ούτε για την καρδούλα;
-Ούτε!
– Πάρτε μια ανασούλα από την μυτούλα!
– … «Σνουφ»
-Δεν πήρατε από την μυτούλα ! Σας είδα !
-Μα φοράω τη μάσκα κολλάει, πως να πάρω από τη μυτούλα ;
-Για να μην σας πονέσω…
– Δεν με πονέσατε. Ευχαριστώ, γεια σας!
-Α όχι δεν μου θα φύγετε έτσι, θα μείνετε στην αναμονούλα 15 λεπτάκια!
-Μήπως να μη κάτσω; Αν δω πως παθαίνω αναφυλαξία στο δρόμο, σας υπόσχομαι να γυρίσω.
-15 λεπτούλια θα μείνετε, μη μας στεναχωρείτε.
Ο Έλληνας του εμβολιαστικού κέντρου όμως δεν χορταίνει φροντίδα και θέλει και άλλο ντάντεμα, όσο ασχολείται κάποιος μαζί του, ετσι οι συζητήσεις στη 15λεπτή αναμονή, συνεχίζονται μεταξύ εμβολιασμένων.
-Δεν μας είπαν, αν κάνει να φάμε αυγό και ψάρι;
-Μαλλον δεν θα έχει σημασία.
-Με το εμβόλιο της γρίπης απαγορεύεται το αυγό.
– Πρώτη φορά το ακούω. Εσείς μη φάτε αυγό λοιπόν!
– (κεφάλι που κινείται δύσπιστα αλλά περισκοπικά, γιατί η δική μου απάντηση δεν τον κάλυψε ).Συγνώμη γιατρέ! Να φάμε αυγό και ψάρι, κάνει ;
-Μη φάτε κάτι που δεν έχετε ξαναφάει, πρώτη φορά σήμερα !
Βραβείο αξίζει στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που υπομένουν μήνες, ερωτήσεις βγαλμένες από το συμπάν, σουρεαλιστικής ιδεοληψίας όπου μια ψητή τσιπούρα, έχει επάνω της δύο αυγά τηγανιτά .
Μετά τους γιατρούς, τη σκυτάλη παίρνει ο ανθρώπινος οργανισμός που πρέπει απερίσπαστος να φτιάξει αντισώματα, όλα αυτά ενώ στην ελληνική οικογένεια ετοιμάζονται «προληπτικά» αντιπυρετικά και συνέχειες ατέρμονων συζητήσεων : «Με έχει πεθάνει το χέρι μου, είχα όλο το βράδυ δέκατα, ο γιός της Τασίας έκανε 39 πυρετό!»
Αν η «Πανδημία», ήταν ταινία καταστροφής με τον Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστή, φανταστείτε τι θα φώναζαν στον σινεμά όταν έφταναν στο σημείο όπου το εμβόλιο έπειτα από περιπέτειες της ανθρωπότητας, έχει βρεθεί, αλλά οι πρωταγωνιστές συζητούσαν για «τα δέκατα» .
Σε μια ρεσεψιόν, σήμερα το πρωί ένα κορίτσι με κοίταξε σχεδόν βουρκωμένο :
-Έχετε κάνει εμβόλιο κυρία Νέγκα ;
-Ασφαλώς.
-Εγώ δεν ξέρω αν θα κάνω ;
-Μα γιατί ;
-Θέλω να κάνω παιδιά , εσείς έχετε!
-Μα τι σχέση έχει, πως να σας βλάψει το εμβόλιο αναπαραγωγικά;
Κακώς ρώτησα . Υπάρχουν γυναίκες που μπορεί να μην φοβούνται τίποτα αλλά τρέμουν για την αναπαραγωγική τους ικανότητα λες και είμαστε κότες που ζουν σε φάρμα; Γιατί δεν ανησυχούν για τον εγκέφαλο τους ή για τα νεφρά τους ή για μετατάρσιο τους, ποτέ δεν κατάλαβα ; Είναι η αναπαραγωγή η υπέρτατη αποστολή μας ;
«Όπως το βλέπει ο καθένας !», είναι ίσως η απάντηση που προσφέρεται όταν πας να χάσεις την υπομονή σου.
«Ο κόσμος», για να φοβάται έχει λόγους που πρέπει, πέρα από χιούμορ και πλάκες, να κατανοούμε ακόμη και αν οι ανασφάλειες εδράζονται στην απογοητευτική αμορφωσιά, στη ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο φτωχός Έλληνας επι δεκαετίες και τον έχουν κάνει παραπονιάρη, καχύποπτο και παράλογο. Υπάρχουν και γεωγραφίες όπου τα πράγματα είναι αλλιώς… εμείς όμως είμαστε έτσι.
Και οι ορθολογιστές τελευταία, κάπου τρακάρουν μετωπικά με την παράνοια των ημερών. Στρίβουμε μπατονέτες στις μύτες μας και στις μύτες των παιδιών μας ,με τα μουδιασμένα από τα εμβόλια χέρια, στη δουλειά, rapid test δύο φορες την εβδομάδα, κάθε μερα σχεδόν θα δηλώνεις πως δεν έχεις covid ενώ αρχίζει να είναι δύσκολο να έχεις – μέχρι να χτίσουμε τείχος ανοσίας -ποιος ξέρει πότε;
Πρωί σαββατοκύριακου, έπιασα τον εαυτό μου εγκλωβισμένο στους τηλεοπτικούς, υπεραπλουστευμένους συλλογισμούς του Γιώργη του Αυτιά, που δεν φημίζεται για τη τόλμη του λόγου του, ούτε για το άναρχο πνεύμα- να δείτε πως το έθεσε: «Και εμβόλιο και self test και rapid και μάσκα ;Τι θα γίνει, με αυτό το κολοκύθι; »
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις