Μνημόνιο συνεργασίας για προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ
Συνεργασία της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).
- Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος - Είχε τραυματιστεί στο τροχαίο που έχασαν τη ζωή τους 2 άτομα
- «Επικήρυξε» με 100.000 δολάρια τον αντιπολιτευόμενο Γκονσάλες Ουρούτια η Βενεζουέλα
- Παράσημο από τον Μπάιντεν σε μια πολέμια του Τραμπ
- Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα είναι το κυβερνοέγκλημα
Με στόχο να εντάξουν νέα γεωργοδιατροφικά προιόντα στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμεων Γεωγραφικών Ενδείξεων(ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προιόντων (ΕΠΙΠ) ξεκίνησαν την συνεργασία τους η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).
Ο πρόεδρος της Σύμπραξης κ Κων. Κιλτίδης και ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Πέτρος Σαμαράς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και από την κοινή τους προσπάθεια -όπως αναφέρει η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία- «εκτιμάται ότι θα ταυτοποιηθούν γεωργοδιατροφικά προϊόντα, που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την σύνταξη φακέλου και την υποβολή αίτησης καταχώρισης ονομασίας στο κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για τη Μαύρη Θάλασσα (Black Sea Cross Border Cooperation)». Συντονίστρια του έργου για το ΔΙΠΑΕ είναι η καθηγήτρια κ. Μαρία Παπαγεωργίου, του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη αναλαμβάνει τον ρόλο του άτυπου συνεργάτη του ΔΙΠΑΕ, στο πλαίσιο του έργου LOCFOOD του προγράμματος Black Sea Basin, με τίτλο: Local Development and Cross Border Cooperation in the Area of Agricultural Products and Traditional Food|Τοπική Aνάπτυξη και Διασυνοριακές Συνεργασίες στον Τομέα των Αγροδιατροφικών Προϊόντων και της Παραδοσιακής Γαστρονομίας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία, έχοντας βασικό στόχο να εξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί το εμπόριο μεταξύ αυτών των χωρών και να αναγνωριστούν νέα προϊόντα ως ΠΟΠ – ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στις επιλέξιμες περιοχές των εταίρων, που για την Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συντονιστής του έργου στην Ελλάδα είναι το Υπουργείο Εξωτερικών/Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις