Eurovision: Η ζωή των νικητών σήμερα – Το σούπερ μάρκετ, το κοσμηματοπωλείο και οι επιτυχίες
Τι απέγιναν όταν έσβησαν τα φώτα της σκηνής;
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Με φήμη, δόξα, λεφτά και λάμψη στις αποσκευές τους αποχωρούν οι νικητές της Eurovision τα 65 χρόνια του διαγωνισμού. Όταν όμως πέσει η αυλαία και επιστρέψουν στις χώρες τους τι πραγματικά κάνουν; Η ιστορία έχει δείξει ότι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και διαγράφουν τη δική τους πορεία στο χώρο ενώ άλλοι έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Η βραδιά της Eurovision το 1974 μετέτρεψε τα μέλη ενός μικρού μέχρι τότε σουηδικού συγκροτήματος σε παγκόσμιους σταρ. Το τραγούδι «Waterloo» ήταν το πάτημα για να ξεκινήσουν οι ΑΒΒΑ μια τεράστια καριέρα με 381.000.000 πωλήσεις δίσκων. Ακόμη κι όταν αποσύρθηκαν το 1983, παρέμειναν τόσο δημοφιλείς, που η ανακοίνωσή τους το 2018 ότι ετοιμάζουν δύο νέα τραγούδια έχει προκαλέσει έως σήμερα παγκόσμια αδημονία.
Τεράστια ήταν και η επιτυχία του «Partez pas sans moi» το 1988. Το κοινό λάτρεψε τη Σελίν Ντιόν, η οποία γνώρισε παγκόσμια καταξίωση τη δεκαετία του ’90 με επιτυχίες όπως το «My heart will go on» της ταινίας «Τιτανικός».
Τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά και για τον Σαλβαδόρ Σομπράλ. Μετά τη νίκη του στη Eurovision το 2017 ο Πορτογάλος διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Μάλιστα κινδύνευσε να πεθάνει, αλλά την τελευταία στιγμή βρέθηκε συμβατός δωρητής και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς.
Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, ο νικητής του 2009. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι επί χρόνια δίνει μάχη με την κατάθλιψη και με άγνωστη ασθένεια. Πέρυσι μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης για να αντιμετωπίσει την εξάρτηση από υπνωτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια.
Από τις πιο αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις είναι αυτή της Νίαμ Καβάναγκ (1993) και του Ιζχάρ Κοέν (1978). Η πρώτη εγκατέλειψε το τραγούδι και πλέον εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της Tesco. Ο δεύτερος έχει ανοίξει κοσμηματοπωλείο στο Ισραήλ, στον διασημότερο εμπορικό δρόμο του Τελ Αβίβ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις