Eurovision: Η ζωή των νικητών σήμερα – Το σούπερ μάρκετ, το κοσμηματοπωλείο και οι επιτυχίες
Τι απέγιναν όταν έσβησαν τα φώτα της σκηνής;
Με φήμη, δόξα, λεφτά και λάμψη στις αποσκευές τους αποχωρούν οι νικητές της Eurovision τα 65 χρόνια του διαγωνισμού. Όταν όμως πέσει η αυλαία και επιστρέψουν στις χώρες τους τι πραγματικά κάνουν; Η ιστορία έχει δείξει ότι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και διαγράφουν τη δική τους πορεία στο χώρο ενώ άλλοι έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Η βραδιά της Eurovision το 1974 μετέτρεψε τα μέλη ενός μικρού μέχρι τότε σουηδικού συγκροτήματος σε παγκόσμιους σταρ. Το τραγούδι «Waterloo» ήταν το πάτημα για να ξεκινήσουν οι ΑΒΒΑ μια τεράστια καριέρα με 381.000.000 πωλήσεις δίσκων. Ακόμη κι όταν αποσύρθηκαν το 1983, παρέμειναν τόσο δημοφιλείς, που η ανακοίνωσή τους το 2018 ότι ετοιμάζουν δύο νέα τραγούδια έχει προκαλέσει έως σήμερα παγκόσμια αδημονία.
Τεράστια ήταν και η επιτυχία του «Partez pas sans moi» το 1988. Το κοινό λάτρεψε τη Σελίν Ντιόν, η οποία γνώρισε παγκόσμια καταξίωση τη δεκαετία του ’90 με επιτυχίες όπως το «My heart will go on» της ταινίας «Τιτανικός».
Τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά και για τον Σαλβαδόρ Σομπράλ. Μετά τη νίκη του στη Eurovision το 2017 ο Πορτογάλος διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Μάλιστα κινδύνευσε να πεθάνει, αλλά την τελευταία στιγμή βρέθηκε συμβατός δωρητής και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς.
Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, ο νικητής του 2009. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι επί χρόνια δίνει μάχη με την κατάθλιψη και με άγνωστη ασθένεια. Πέρυσι μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης για να αντιμετωπίσει την εξάρτηση από υπνωτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια.
Από τις πιο αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις είναι αυτή της Νίαμ Καβάναγκ (1993) και του Ιζχάρ Κοέν (1978). Η πρώτη εγκατέλειψε το τραγούδι και πλέον εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της Tesco. Ο δεύτερος έχει ανοίξει κοσμηματοπωλείο στο Ισραήλ, στον διασημότερο εμπορικό δρόμο του Τελ Αβίβ.
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442