«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος

παρουσιάζουν

Ακρωτήρι

Η Πομπηία του Αιγαίου

Μία μοναδική ξενάγηση σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς του προϊστορικού Αιγαίου.

Η θαμμένη πόλη, ο άριστα διατηρημένος οικισμός που καταποντίστηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη.

Το ηφαίστειο και ο μύθος της Ατλαντίδας.

Το χρονικό της ανασκαφής που αποκάλυψε την αρχαία πόλη με τις οικίες, τα κτίσματα, τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και τους ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτικές πληροφορίες και άγνωστα στοιχεία.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.

H Θήρα, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί παγκοσμίως ένα από τους σημαντικότερους τόπους για τη μελέτη των γεωλογικών φαινομένων. Μεγάλο μέρος του νησιού καταποντίστηκε ύστερα από την έκρηξη που έλαβε χώρα περίπου το 1613 π.Χ.

Οι ανασκαφές του Ακρωτηρίου ανέσυραν από την τέφρα και τη λήθη αιώνων έναν άριστα διατηρημένο οικισμό, μια θαμμένη πόλη, έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς του προϊστορικού Αιγαίου.

Τα ανασκαφικά ευρήματα ήταν, πράγματι εντυπωσιακά και προκάλεσαν τεράστιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανακαλύφθηκε μία νέα «Πομπηία του Αιγαίου», ο καλύτερα διατηρημένος προϊστορικός οικισμός του Αιγαίου. Το ανεσκαμμένο τμήμα της πόλης, έκτασης μεγαλύτερης των δέκα στρεμμάτων, που περιλαμβάνει μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα και ανεξάρτητες οικίες, συνεχίζεται να ερευνάται και να συντηρείται από ομάδα ειδικών επιστημόνων.