Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Μιλά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεδρίασε, μετά από πάρα πολύ καιρό, δια ζώσης και ο Αλ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει μομφή στην κυβερνητική παράταξη για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση το Κοινοβούλιο.
Για ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας υπέρμετρα τους τόνους της αντιπαράθεσης έναντι της κυβέρνησης με την ομιλία του, το απόγευμα της Τετάρτης, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και παράλληλα κάλεσε σε πανστρατιά βουλευτές, στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους για να γυρίσει σύντομα σελίδα ο τόπος να υπάρξει αλλαγή και ελπίδα.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεδρίασε, μετά από πάρα πολύ καιρό, δια ζώσης και ο Αλ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει μομφή στην κυβερνητική παράταξη για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση το Κοινοβούλιο.
Ο πρώην Πρωθυπουργός με έντονο ύφος, είπε, ότι δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί και ως διαρκές άλλοθι για τη περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας και μίλησε για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συνεχίσει να δείχνει ανοχή.
«Η κυβέρνηση επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές».
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να συνεχίζει να κρύβεται, να αγνοεί τις ερωτήσεις του, να κρύβεται και να φυγομαχεί και, αφού διερωτήθηκε, τι να έρθει να πει άλλωστε, συνέχισε: «Τρείς συνεχόμενες εβδομάδες τον ρωτάω γιατί στοχοποιεί τα νέα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και αλλάζει το τρόπο εισαγωγής εν μέσω πανδημίας. Και μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους. Και γιατί έστω για φέτος, δεν αναστέλλει αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση. Δεν έρχεται. Κρύβεται. Φυγομαχεί. Τι να μου απαντήσει άλλωστε; Ότι το κάνει για τους νέους ανθρώπους τους έχει ξεγραμμένους;… Ότι για αυτόν δε προέχει η αγωνία των παιδιών που δίνουν εξετάσεις και των οικογενειών τους, αλλά η πελατεία των κολεγίων; Των ιδιωτικών συμφερόντων που μεθοδικά εξυπηρετεί;».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έθεσε με έμφαση και το θέμα της λειτουργίας των ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι δεν έρχεται στο Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός, γιατί εάν εμφανιστεί όλο και κάτι θα ακουστεί στα μέσα ενημέρωσης. «Κάτι θα αναγκαστούν να βάλουν, ακόμη και τα αδρά χρηματοδοτημένα με εκατομμύρια Μέσα της περιβόητης λίστας Πέτσα. Για αυτό η Βουλή είναι ένα πρόβλημα. Αν ελέγχεις σχεδόν τα πάντα στα Μέσα ενημέρωσης, η αντιπαράθεση στη Βουλή είναι ένα πρόβλημα. Όπως και τα σόσιαλ μιντια είναι ένα πρόβλημα. Όπως και η σκέψη των ανθρώπων είναι ένα πρόβλημα, γιατί αυτά δεν ελέγχονται εύκολα. Δε κλείνουν με ένα διάταγμα, δε κλειδώνουν».
Ο πρώην Πρωθυπουργός, αφού ανέφερε ότι η Βουλή όμως μπορεί να κλειδώνει και πως 14 επίκαιρες επερωτήσεις και επερωτήσεις, μια πρόταση για προ ημερησίας και δεκάδες επίκαιρες ερωτήσεις έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά δεν έρχονται προς συζήτηση και προειδοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ας μην έρχονται. Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και δε θα επιτρέψουμε αυτό τα καλαμπούρι με τη Βουλή να συνεχιστεί. Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα καταθέτουμε τις ερωτήσεις ξανά και ξανά. Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες για να αναδείξουμε την αλήθεια και το δίκιο μέσα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Όσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα δημοκρατίας».
Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι υπάρχει δίψα για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη στη χώρα, για μια δίκαιη κοινωνία στην οποία ο καθένας μπορεί να έχει όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα συγκρούεται ο κόσμος της εργασίας και δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας και έδωσε έμφαση στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Ασυδοσία
Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό ο Κυρ. Μητσοτάκης επιβάλλει καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου και εξουθένωσης του κόσμου της εργασίας και δημιουργίας. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά αυτού του τόπου και έδωσε τον τόνο για την αντιπολίτευση της επόμενης περίοδου: «Υπερασπιζόμαστε τον κόσμο της κοινωνικής πλειοψηφίας: της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας, των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χθες».
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει και πολλά συμβόλαια να εκτελέσει. «Εκτελούν τα συμβόλαια της ολιγαρχίας και ανταμείβονται με την αμέριστη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ από τη μια, και με το ελεύθερο να διαχειρίζονται σαν να είναι κληρονομιά τους τα λεφτά του κράτους. Τον ιδρώτα δηλαδή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτά τα συμβόλαια όμως εμείς δεν πρόκειται να το υπογράψουμε. Όσο κι αν μας πολεμούν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας» τόνισε και συμπλήρωσε: «Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τείχος απογοήτευσης στην κοινωνία -ότι τίποτε δεν γίνεται. Όσες συκοφαντικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρα, προανακριτικές παρωδίες και ειδικά δικαστήρια, κι αν στήσουν. Όσες απόπειρες και αν κάνουν να ακρωτηριάσουν τις ιδέες μας για να χωρέσουν στο δικό τους Προκρούστη».
- Ακτή Ελεφαντοστού: Ο πρόεδρος Ουαταρά ανακοίνωσε την αποχώρηση του γαλλικού στρατού από τη χώρα
- ΗΠΑ: Έκανε 16 χρόνια φυλακή, δικάστηκε 5 φορές για να βγει εκτός κάδρου των υπόπτων μετά από 28 χρόνια
- ΗΠΑ: «Οι άνθρωποι φοβούνται να προδώσουν τον βασιλιά, τον βασιλιά του κόσμου, τον Έλον Μασκ, τον μονάρχη»
- Τη νέα χρονιά ας δοκιμάσουμε να βγούμε από την άβυσσο
- Ευρώπη και Ασία ανησυχούν για επιβολή νέων δασμών – Κίνδυνοι για νέες αυξήσεις τιμών
- Γιατί σε έναν κόσμο εντάσεων όλοι ποντάρουν στον χρυσό