Το απόγευμα της Τρίτης (25/5) η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις κλήσεις του Τζον Φαν Σιπ για τα φιλικά που θα δώσει η Εθνική με το Βέλγιο στις Βρυξέλες (03/06) και με τη Νορβηγία στη Μάλαγα (06/06). Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μάλιστα υπήρχε ειδική αναφορά στον Κώστα Φορτούνη και τον λόγο που δεν βρίσκεται στις κλήσεις του Ολλανδού.

«Σημειώνεται ότι ο Κώστας Φορτούνης ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από τον κ. Φαν Σιπ για οικογενειακούς λόγους», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πράγματι ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια από τον τεχνικό της γαλανόλευκης, προκειμένου να μην συμπεριελήφθη στην αποστολή για τα δύο φιλικά του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος ζήτησε την άδεια προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της συντρόφου του, που είναι έγκυος και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να φέρει στη ζωή το παιδάκι τους.

Ο Κώστας Φορτούνης θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να είναι δίπλα της όταν γεννήσει. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον Φαν Σιπ να μην αγωνιστεί στα δύο ματς. Ο μεοσπιθετικός των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής ομάδας, με τον Φαν Σιπ να ποντάρει πολλά στον άσο της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Φορτούνης στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει συνολικά 54 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών και έχει πετύχει 9 γκολ.

Οσον αφορά στα νούμερα του με τον Ολυμπιακό, φέτος πραγματοποίησε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε 9 γκολ και 13 ασίστ. Συνολικά, με τα ερυθρόλευκα έχει 263 αγώνες, με 79 γκολ και 77 ασίστ σε 16.662 λεπτά.

Πηγή: to10.gr