Προσοχή! Αυτή είναι η απλή κίνηση στο iPhone που κάνουμε όλοι και κρύβει πολλούς κινδύνους
Μία απλή καθημερινή κίνηση που κάνεις με το iPhone βοηθάει τους επίδοξους χακερς
Το iPhone δεν είναι απλά ένα smartphone κινητό. Είναι η προέκταση του χεριού μας και υπάρχει για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη από ποτέ. Μέσω του iPhone γίνονται όλες οι δουλείες μας. Πληρωμές λογαριασμών, παραγγελίες φαγητού, αγορές προϊόντων, ακόμα και ολόκληρη επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει μόνο από μία συσκευή. Όμως η ναυαρχίδα της Apple δεν είναι πάντα ασφαλής. Υπάρχουν μερικές λειτουργίες του iPhone που μας αφήνουν εκτεθειμένους στου χάκερς.
Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι το AirDrop του iPhone. Το AirDrop είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στείλεις αρχεία, φωτογραφίες, video κι ό,τι άλλο θέλεις μεταξύ συσκευών της Apple.
Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι, το οποίο δεν γνώριζες: Χάκερς μπορούν να μάθουν τον αριθμό του τηλεφώνου σου. Ερευνητές του Hexway ανακάλυψαν ένα «σφάλμα» στο AirDrop, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση αριθμών τηλεφώνου των χρηστών, χρησιμοποιώντας ένα κακόβουλο λογισμικό.
Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το AirDrop, δηλαδή Bluetooth LE (Low Energy) για να δημιουργηθεί απευθείας σύνδεση μεταξύ των συσκευών, μεταδίδεται ένα μέρος των ψηφίων του τηλεφώνου προκειμένου ν’ αποθηκευτεί η μια συσκευή στην άλλη ως «ασφαλής συσκευή για ανταλλαγή αρχείων». Παράλληλα, εάν χρησιμοποιείς το χαρακτηριστικό της Apple για «WiFi password sharing», εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο!
Συγκεκριμένα, δίνεις εύκολη πρόσβαση στον αριθμό του κινητού σου, το Apple ID σου και τη διεύθυνση του email σου.
Παρόλα αυτά, όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, οι ερευνητές τονίζουν πως η πρόσβαση σ’ όλες αυτές τις πληροφορίες δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Ακόμα κι αν αποκαλύπτονται κάποια ψηφία του κινητού σου, δεν είναι απλό το να μάθει κάποιος όλο τον αριθμό σου.
Επίσης, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, εάν έχεις παλαιότερη συσκευή από iPhone 6s, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ ανησυχείς, καθώς τα παλαιότερα μοντέλα δεν στέλνουν συνεχώς σήματα Bluetooth LE, ακόμα κι αν έχουν το τελευταίο λογισμικό εγκατεστημένο. Αν θες, πάντως, να νιώθεις ασφάλεια συνεχώς, να φροντίζεις να κλείνεις το Bluetooth του κινητού σου όταν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη και να το ενεργοποιείς μόνο όποτε το χρειάζεσαι!
- «Πίστευε ότι πρέπει να παίρνεις θέση» – Η Όντρεϊ Χέπμπορν έγινε μπαλαρίνα-κατάσκοπος στον Β’ Παγκοσμίο Πολέμο
- Χασάν Νασράλα: Πότε θα ταφεί – Απειλές του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ προς τη Χεζμπολάχ
- Αμαλιάδα: Άγνωστοι διέρρηξαν επιχείρηση και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και κιβώτια με ποτά
- Κανονικά το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Γερμανία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε αεροδρόμια λόγω της κακοκαιρίας
- Εθνικό πένθος: Τι σημαίνει και τι ισχύει – Πόσες φορές έχει κηρυχθεί στην Ελλάδα