IATA: Κατηγορεί τις κυβερνήσεις για παράταση της κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) θεωρεί τις κυβερνήσεις που προσπαθούν υπερβολικά να αποφεύγουν τους κινδύνους υπεύθυνες για την παράταση της κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο αλλά αναμένει ότι οι προοπτικές θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) θεωρεί τις κυβερνήσεις που προσπαθούν υπερβολικά να αποφεύγουν τους κινδύνους υπεύθυνες για την παράταση της κρίσης της COVID-19 στον ταξιδιωτικό κλάδο αλλά αναμένει ότι οι προοπτικές θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο γενικός διευθυντής της IATA Γουίλι Γουόλς, πρώην επικεφαλής της IAG, της ιδιοκτήτριας της British Airways, αναμένει ότι τα θετικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων θα πείσουν τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να προχωρούν σε άρση των περιορισμών.
«Υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία για να είμαστε αισιόδοξοι ότι, προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα δούμε ένα καλύτερο περιβάλλον που θα επιτρέψει να ταξιδέψουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε ο Γουόλς σήμερα στο Reuters.
Τα περισσότερα διεθνή αεροπορικά ταξίδια παραμένουν σε κάμψη για σχεδόν 18 μήνες λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών.
Υπερβολικές οι κυβερνήσεις παρατείνουν την κρίση
Ο Γουόλς, που ανέλαβε το τιμόνι της IATA τον Απρίλιο, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις αποφεύγουν υπερβολικά τους κινδύνους και χρειάζεται να αλλάξουν κανόνες ούτως ώστε να αποτυπώνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα ταξίδια εμβολιασμένων ή τα ταξίδια ανθρώπων με διαγνωστικά τεστ δημιουργούν μικρούς κινδύνους για τα ποσοστά μολύνσεων μιας χώρας.
«Η κρίση στην αεροπορική βιομηχανία, που αρχικά προκλήθηκε από μια υγειονομική πανδημία, είναι τώρα στην πραγματικότητα μια κρίση που προκαλείται από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις», δήλωσε ο Γουόλς.
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Βρετανία, αναφερόμενος στους κανόνες βάσει των οποίων απαιτείται όσοι εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν από όλες τις άλλες χώρες να υποβάλλονται σε δύο τουλάχιστον τεστ κορονοϊού και να τίθενται σε καραντίνα.
Ο Γουόλς επέκρινε επίσης την «απίστευτα γελοία σύγχυση» που προκαλούν τα μικτά πολιτικά μηνύματα για τα ταξίδια.
Πολλές χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια μεσαίου κινδύνου έχουν πολύ, πολύ χαμηλά ποσοστά μεταδικότητας, δήλωσε ο Γουόλς.
«Εάν εμβολιαζόμουν, δεν θα δίσταζα να πετάξω σε αυτές τις χώρες», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις