Δανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ο δείκτης θετικότητας για τον SARS-CoV-2
Το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού στη Δανία, δηλαδή 1.984.642 πολίτες, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.
Ο λόγος των θετικών αποτελεσμάτων επί του συνόλου των τεστ για τον SARS-CoV-2 που διενεργούνται στη Δανία έφθασε χθες Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.119 κρούσματα επί συνόλου 160.549 εξετάσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε το Statens Serum Institut (SSI).
Ο δείκτης θετικότητας
Με άλλα λόγια ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 0,70%, ενώ από τα τέλη του Ιανουαρίου ως τις αρχές του Μαΐου δεν ξεπερνούσε το 0,50%, σύμφωνα με το SSI.
Ως εδώ οι αρχές της Δανίας έχουν καταγράψει 2.511 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 277.399 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Εκστρατεία ανοσοποίησης
Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. Κατά το SSI, 1.984.642 πολίτες – το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.
Η Κοπεγχάγη σταδιακά ήρε τα περιοριστικά μέτρα από τη 16η Απριλίου, όταν εστιατόρια, μουσεία και κλειστά γυμναστήρια άρχισαν να λειτουργούν και πάλι με ορισμένες προϋποθέσεις, ιδίως οι προσερχόμενοι να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ ή έγκυρα «διαβατήρια» ανοσίας, που πιστοποιούν ότι είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι Αθώοι: Από το πάθος στην καταστροφή – Οι τρεις ήρωες της νέας σειράς μας συστήνονται
- «Η Ερατώ αγαπάει…» – Έρωτας, σεξ και βρισιές σε «γκράφιτι» χιλιετιών στην Πομπηία
- Τείχος δυσαρέσκειας απέναντι στην ΝΔ – Πολιτικό σκηνικό σε αναμονή των νέων κομμάτων – Ισχυρό αίτημα αλλαγής
- Βλάχος: «Έχουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στην Ουγγαρία» – Γενηδουνιάς: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
- Φινλανδία: Ο πρόεδρος Στουμπ επιδιώκει σχέδιο για την ασφάλεια της Αρκτικής μέχρι την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Το Μαρόκο υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του Συμβουλίου Ειρήνης (pics)
