Γκουτέρες: Απολύτως απαράδεκτες και επικίνδυνες οι ανισότητες στην κατανομή των εμβολίων
Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον θυμό των χωρών που μένουν πίσω, τόνισε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας στη Διεθνή Σύνοδο Global Summit, ενώ καταδίκασε τον «εμβολιαστικό εθνικισμό» κάποιων χωρών.
«Απολύτως απαράδεκτες» και «επικίνδυνες» για τη διεθνή σταθερότητα, χαρακτήρισε τις ανισότητες στην κατανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και ταυτόχρονα προειδοποίησε για τον κίνδυνο οι επιχειρήσεις ανοσοποίησης των πλούσιων χωρών να υπονομευθούν από νέες παραλλαγές που θα εμφανιστούν στον παγκόσμιο Νότο, λόγω έλλειψης εμβολίων.
Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον θυμό των χωρών που μένουν πίσω, τόνισε ο κ. Γκουτέρες, μιλώντας στη Διεθνή Σύνοδο Global Summit, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ καταδίκασε τον «εμβολιαστικό εθνικισμό» κάποιων χωρών.
Επικίνδυνος ο θυμός για τις μελλοντικές διεθνείς σχέσεις
Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο από τις μεταλλάξεις, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι «επιτακτικής σημασίας» να διπλασιάσουμε την παραγωγή εμβολίων.
«Πρέπει να έχουμε δίκαιη κατανομή και σήμερα βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό το σημείο».
Οι άνθρωποι στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική «αισθάνονται ότι τους αφήνουμε πίσω κι αυτό θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα. Αυτός ο θυμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος σε σχέση με τις μελλοντικές διεθνείς σχέσεις», προειδοποίησε ο κ. Γκουτέρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηρακλής – ΠΑΟΚ Β’ 2-0: Ανώτερος ο «Γηραιός» επέστρεψε στις νίκες (vids)
- Καραμπόλα έξι οχημάτων στην Κηφισίας – Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία
- Χεζμπολάχ: «Για πρώτη φορά χτυπήσαμε τη ναυτική βάση Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ – Επίθεση και στο Τελ Αβίβ»
- Έσωσε τη ζωή άντρα με ΚΑΡΠΑ αλλά δίχασε το ίντερνετ – Το βίντεο που έγινε βαιραλ
- Ρωσία: Απίστευτες οι ταχύτητες του υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik – Φτάνει Λονδίνο και Παρίσι σε 20 λεπτά
- Τροχαία: «Πάνω από 120 άνθρωποι χτυπήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν – Οι θάνατοι ισοδυναμούν με 12 Τέμπη τον χρόνο»