Χαράρι: Σε 50 χρόνια θα θυμόμαστε την πανδημία ως ορόσημο στην διαδικασία ψηφιοποίησης και παρακολούθησης
Ο Χαράρι, αναφέρεται στην ταχύτατη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, σημειώνοντας ότι «είναι μια εξέλιξη και καλή και κακή, όπως κάθε μεγάλη αλλαγή»
Το πώς θα θυμόμαστε την πανδημία στο μέλλον, εξαρτάται από τις αποφάσεις μας, επισημαίνει ο Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Γιουβάλ Νώε Χαράρι.
«Μαντεύω ότι σε 50 χρόνια θα το θυμόμαστε ως το σημείο-ορόσημο στην διαδικασία ψηφιοποίησης και παρακολούθησης. Αυτό θα είναι το κυρίως θέμα: η ψηφιοποίηση των πάντων», ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι και την εκπομπή Synthesis.
Ο ίδιος φάνηκε να εντυπωσιάστηκε με το πόσο γρήγορη ήταν η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή: «Αν και δούλευα στο Πανεπιστήμιο διδάσκοντας 20 χρόνια σε αίθουσες, είχε γίνει η συζήτηση ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε διαδικτυακά μαθήματα αλλά ποτέ δεν έγινε τίποτα. Έπειτα ήρθε ο Covid-19. Mέσα σε 15 μέρες το πανεπιστήμιο έγινε διαδικτυακό!»
Ο κ. Χαράρι, δεν παράλειψε να αναφερθεί στους κινδύνους που κρύβει αυτή η κατάσταση: «Είναι μια εξέλιξη και καλή και κακή, όπως κάθε μεγάλη αλλαγή. Έχει οφέλη, έχει προβλήματα, έχει κινδύνους. Ο ένας μεγάλος κίνδυνος συνδέεται με τον άλλο την παρακολούθηση. Όταν κάτι γίνεται διαδικτυακό παρακολουθείται ευκολότερα».
- ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: Και τώρα οι δυο τους
- Γερμανία: Ο «χορός» των υποψήφιων καγκελάριων και τα στραβοπατήματα του Όλαφ Σολτς
- Τύμπανα πολέμου
- Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ μάχονται για το πλεονέκτημα εν όψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ
- ΙΟΒΕ:Μείζον εθνικό πρόβλημα η μείωση και γήρανση του πληθυσμού – Αρνητικό το φυσικό ισοζύγιο σε 13 περιφέρειες
- Φαντασιώσεις, αποδράσεις και έρωτας: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο άλμπουμ της Lady Gaga πριν κυκλοφορήσει