«Conversations From Calais»: Συζητήσεις με μετανάστες σε διαφημιστικές πινακίδες
Αφηγούμενα ιστορίες για διαλυμένα όνειρα, πολιτική αδικία και καθημερινές εκδηλώσεις ευγένειας, τα κείμενα αυτά εκτίθενται σε όλη την Μεγάλη Βρετανία
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Το πρότζεκτ «Conversations From Calais (Συζητήσεις από το Καλαί)», που στόχο έχει να επανανθρωπίσει την κρίση του προσφυγικού καταγράφοντας συζητήσεις με μετανάστες και εκθέτοντάς τις σε δημόσιους χώρους, συνεργάστηκε με το στούντιο BUILDHOLLYWOOD για να εμφανίσει σε οκτώ πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου διαφημιστικές πινακίδες με αυτό το περιεχόμενο.
Με επικεφαλής τη Γαλλο-ιταλίδα γραφίστρια Mathilda Della Torre, το «Conversations From Calais» ξεκίνησε το 2019 ως ένα «κάνε το μόνος σου» πρότζεκτ αφισών. Κολλούσαν αφίσες με συζητήσεις μεταξύ εθελοντών και μεταναστών σε τοίχους στο Ντόβερ, στη συνέχεια στο Λονδίνο και αργότερα και σε άλλες πόλεις του κόσμου για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στις αλήθειες της κρίσης.
Conversation 275 pic.twitter.com/ENmR9gR9Gt
— conversationsfromcalais (@cfcalais) May 27, 2021
Edinburgh today. @cfcalais
Documenting conversations between volunteers and migrants met in Calais. Sharing them with the world by pasting them on our cities’ walls. Re-humanising the refugee crisis. https://t.co/2d3gO4ygbo pic.twitter.com/HcE8zdgPlP— Carolyn Hirst (@cahirstworks) May 31, 2021
«Αυτή η όλο διευρυνόμενη συλλογή συζητήσεων εστιάζει στο να αιχμαλωτίσει την ποικιλία των εμπειριών και αποφεύγει να δημιουργήσει νέα στερεότυπα εκτοπισμένων ανθρώπων ως κακούργους, ηρωικές φιγούρες ή θύματα χωρίς ελπίδα» εξηγεί σύμφωνα με το ΑΠΕ σε σχετική ανακοίνωση, η Della Torre.
Αφηγούμενα ιστορίες για διαλυμένα όνειρα, πολιτική αδικία και καθημερινές εκδηλώσεις ευγένειας, τα κείμενα αυτά εκτίθενται τώρα στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπίρμινχαμ, το Μπράιτον, το Μπρίστολ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη.
«Σήκωσες τα μάτια σου και είπες ο ουρανός είναι όμορφος σήμερα» διαβάζουμε σε μια διαφημιστική πινακίδα. «Απάντησα ότι ναι, ήταν. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν απλά δυο άνθρωποι που κοίταζαν τον ουρανό».
Σε μια άλλη διαβάζουμε την ιστορία ενός που σχετικά πρόσφατα αποφοίτησε από ιατρική σχολή:
«Μου είπες ότι πριν δύο χρόνια αποφοίτησες από ιατρική σχολή και ότι πάντα ήθελες να βοηθάς ανθρώπους σε άλλες χώρες. Είπες όμως ότι ποτέ δεν φανταζόσουν ότι εσύ θα ήσουν αυτός που θα είχε ανάγκη βοήθειας από μια άλλη χώρα».
Η Della Torre τονίζει:
«Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ιστορίες και κάποιες απ’ αυτές περιγράφουν πράγματα όπως η ομορφιά ενός γαλανού ουρανού, το ότι καθησυχάζει ένα τηλεφώνημα με τη μάνα ή την ανάγκη για κρέμα για χέρια. Σκέφτομαι ότι αυτές είναι εκείνες που μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο μας λένε ότι είμαστε».
Saw this powerful billboard in Hackney today
Can't stop thinking about it.#RefugeesAreWelcomeHere @cfcalais pic.twitter.com/ltTRaP0kc9— 🌈☂️Pamela C 😷 (@FeministaPamela) May 30, 2021
Spotted this today in #Edinburgh @cfcalais #RefugeesWelcome pic.twitter.com/yo0ZBIDaZH
— Ria (@Riasomething) May 30, 2021
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις